Skip to content

Esapekka Lappi flest sträcksegrar

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Kalle Rovanperä behåller sin ledning. Esapekka Lappi 4 SS segrar

Esapekka Lappi dominerade andra dagen av rally Croatia. Finländaren har inget att göra med toppen efter att han fick bryta gårdagens etapp redan på första sträckan men lyckas ändå känna motivation för att vinna 4 av dagens 6 sträckor. Kalle Rovanperä som haft ledningen i rallyt sen första sträckan går till nattvila med 19,9 sekunders marginal till Hyundai Ott Tänak inför morgondagens avslutande 4 sträckor. Efter att Thierry Neuville haft tekniska problem och även fått 1 minut o 50 sekunders tidstilläg tappad han tredje platsen under dagen till M-Sport Craig Breen 1,13,4 efter Rovanperä . Både Gus Greensmith och Pierre Loubet har tappat under dagen efter punkteringar och är på nedre halvan av resultatlistan. I WRC 2 leder Yohan Rossel 35,1 före Nicolay Gryazin fjolårsvinnaren i WRC3 klassen Kajetan Kajetanowicz som gör debut i Croatien i WRC2 klassen är på en tredje plats 50,9 efter Rossel. Inför dagens sista sträcka i JWRC/WRC3J leder Sami Pajari med knappa marginalen 2,1 sekunder till Estländaren Robert Virves. Pajari som delar ett rekord med Sebastien Ogier med att som JWRC förare ta en åttonde plats på en sträcka. Ogier gjorde det 2008 i Mexico.

Rally Croatia avslutas imorgon med 4 sträckor , första start redan kl 07,18

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter