Skip to content

Esapekka Lappi flest sträcksegrar

Kalle Rovanperä behåller sin ledning. Esapekka Lappi 4 SS segrar

Esapekka Lappi dominerade andra dagen av rally Croatia. Finländaren har inget att göra med toppen efter att han fick bryta gårdagens etapp redan på första sträckan men lyckas ändå känna motivation för att vinna 4 av dagens 6 sträckor. Kalle Rovanperä som haft ledningen i rallyt sen första sträckan går till nattvila med 19,9 sekunders marginal till Hyundai Ott Tänak inför morgondagens avslutande 4 sträckor. Efter att Thierry Neuville haft tekniska problem och även fått 1 minut o 50 sekunders tidstilläg tappad han tredje platsen under dagen till M-Sport Craig Breen 1,13,4 efter Rovanperä . Både Gus Greensmith och Pierre Loubet har tappat under dagen efter punkteringar och är på nedre halvan av resultatlistan. I WRC 2 leder Yohan Rossel 35,1 före Nicolay Gryazin fjolårsvinnaren i WRC3 klassen Kajetan Kajetanowicz som gör debut i Croatien i WRC2 klassen är på en tredje plats 50,9 efter Rossel. Inför dagens sista sträcka i JWRC/WRC3J leder Sami Pajari med knappa marginalen 2,1 sekunder till Estländaren Robert Virves. Pajari som delar ett rekord med Sebastien Ogier med att som JWRC förare ta en åttonde plats på en sträcka. Ogier gjorde det 2008 i Mexico.

Rally Croatia avslutas imorgon med 4 sträckor , första start redan kl 07,18

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter