Skip to content

1,23,3 krympt till 16,8

I går dominerade Rovanperä idag är det Tänaks tur

Toyotas Kalle Rovanperä gck till nattvila igår med dryga minuten ledning inför dagens etapp i Rally Croatia men efter 3 körda sträckor (SS1 struken) har Rovanperä tappat över minuten till Hyundais Ott Tänak efter bland annat, punktering och fel däckval. Inför dagens återstående sträckor med bland annat rallyts längsta Kostanjevac-Petrus Vrh 23,71 km . En sträcka som skulle ha körts även som dagens första sträcka men efter att Oliver Solberg som startade som nummer fem idag körde av vägen och orsakade en skogsbrand så fick man stryka sträckan. Esapekka Lappi som fick bryta igår redan ett par kilometer in på första sträckan öppnade dagen med en sträckseger 0,6 före Elfyn Evans. På andra sträckan slog Ott Tänak till med en sträckseger, 18,6 sekunder före teamkollegan i Hyundai Thierry Neuville efter Rovanperä tappat 53 sekunder på grund av punktering. Neuville som har skaffats sig nästan två minuters tidstillägg tog sträckseger innan det var dags för dagens första service. Craig Breen har övertagit tredjeplatsen efter Neuvilles tidstillägg . Gus Greensmith med svenska kartläsaren Jonas Andersson har tappat efter sin tredje punktering och är dryga 13 minuter efter på en 22 plats . Oliver Solberg besiktas nu i eftermiddag av FIA och sedan när bilen kommer tillbaka till Hyundai teamet tar man ställning till om det blir omstart för Oliver och Elliot imorgon.
I WRC2 leder Yohan Rossel och är även på en sjundeplats i totalen dryga 41 sekunder före Nikolay Gryazin .
JWRC/WRC3J är det en kamp om segern mellan Estländaren Robert Virves och Finländaren Sami Pajari inför eftermiddagen skiljer det 1,3 mellan dom båda till Virves fördel. Vinnaren i JWRC i förra årets rally Croatia Jon Armstrong bröt på gårdagens etapp gjorde omstart idag med fick bryta efter bränsleläckage.

Följ rallyt på vår liveuppdate

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter