Skip to content

Rovanperä dominerar i Croatia

Efter fyra körda sträckor i regnigt Croatien dominerar Finländaren

VM ledaren Kalle Rovanperä var snabbast på shakedown i sin Toyota Yaris Rally 1 och har kopplat greppet efter 4 körda sträckor på fredagsmorgonen. Ungtuppen från Finland vann de tre första sträckorna innan Elfyn Evans bröt sviten för Kalle som kontrade tillbaka genom att vinna SS4 den sista före dagens första service. Rovanperä leder med 12,5 sekunder före Neuville inför eftermiddagens sträckor. Ott Tänak på tredje platsen 47,3 efter finländaren jagas av M-Sports Craig Breen som är 1,9 efter Estländaren Tänak. Greensmith med svenska kartläsaren Jonas Andersson på femte plats 1,23,2. Oliver Solberg sexa 13,0 efter Greensmith. Elfyn Evans fick punktering redan på första sträckan och tappade minuten och det blev en andra punktering på SS4 för Walesaren. Esapekka Lappi körde på en sten en km in på första sträckan så illa att han fick bryta dagens etapp. M-Sports Adrien Fourmaux körde av på SS2 in i en trädgård och skadade bilen så svårt att det var omöjligt att fullfölja dagens etapp. Det blev även problem för Ford Puma Rally 1 föraren Loubet som på SS2 fick två punkteringar och ytterligare 1 på SS3 vilket gjorde att även han fick bryta dagens etapp.
I WRC 2 är det franskt i toppen i forma av Yohan Rossel i en citroen C3 Rally 2 som är 29,7 före Nicolay Gryazin i Skoda.

JWRC/WRC3 J föraren Jon Armstrong vann i Croatien förra året och leder årets upplaga med 9,2 sekunder före Estländaren Robert Virves +9,2 efter tre körda sträckor.

Du följer hela rallyt på vår Live update

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter