Skip to content

Rovanperä dominerar i Croatia

Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Efter fyra körda sträckor i regnigt Croatien dominerar Finländaren

VM ledaren Kalle Rovanperä var snabbast på shakedown i sin Toyota Yaris Rally 1 och har kopplat greppet efter 4 körda sträckor på fredagsmorgonen. Ungtuppen från Finland vann de tre första sträckorna innan Elfyn Evans bröt sviten för Kalle som kontrade tillbaka genom att vinna SS4 den sista före dagens första service. Rovanperä leder med 12,5 sekunder före Neuville inför eftermiddagens sträckor. Ott Tänak på tredje platsen 47,3 efter finländaren jagas av M-Sports Craig Breen som är 1,9 efter Estländaren Tänak. Greensmith med svenska kartläsaren Jonas Andersson på femte plats 1,23,2. Oliver Solberg sexa 13,0 efter Greensmith. Elfyn Evans fick punktering redan på första sträckan och tappade minuten och det blev en andra punktering på SS4 för Walesaren. Esapekka Lappi körde på en sten en km in på första sträckan så illa att han fick bryta dagens etapp. M-Sports Adrien Fourmaux körde av på SS2 in i en trädgård och skadade bilen så svårt att det var omöjligt att fullfölja dagens etapp. Det blev även problem för Ford Puma Rally 1 föraren Loubet som på SS2 fick två punkteringar och ytterligare 1 på SS3 vilket gjorde att även han fick bryta dagens etapp.
I WRC 2 är det franskt i toppen i forma av Yohan Rossel i en citroen C3 Rally 2 som är 29,7 före Nicolay Gryazin i Skoda.

JWRC/WRC3 J föraren Jon Armstrong vann i Croatien förra året och leder årets upplaga med 9,2 sekunder före Estländaren Robert Virves +9,2 efter tre körda sträckor.

Du följer hela rallyt på vår Live update

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter