Skip to content

2019 års världsmästare under press

Estländaren Tänak måste nå topplacering i Rally Croatia

Han blev Estlands första rally världsmästare 2019 efter 7 segrar då i Toyota teamet . 2020 lämnade han Toyota och blev Hyundais andre förare . Sedan dess har det varit besvärligt för Tänak att nå segrar. Det har bara blivit två segrar hittills under 2020 och 2021 Rally Estonia 2020 och Arctic Rally Finland 2021, årets säsong har heller inte börjat så bra . i Monte Carlo fick han bryta och i Rally Sweden blev det tekniska problem som resulterade i en sjunde plats ,men han lyckades ta full pott i Umeå på Power Stage. Inför nästa helgs asfaltsrally Rally Croatia har Estländaren endast lyckats skrapa ihop 5 poäng i VM tabellen 41 efter rally ledaren Kalle Rovanperä. Hyundais Tredje förare Oliver Solberg ligger tre poäng före teamkollegan Tänak trots att han precis som Ott fick bryta inledningsrallyt Monte Carlo rally. Det Croatiska rallyt hade premiär i WRC kalender förra året där Ott Tänak nådde en fjärde plats Sebastien Ogier vann rallyt före teamkollegan i Toyota Elfyn Evans trea blev Thierry Neuville.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter