Skip to content

2019 års världsmästare under press

Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Estländaren Tänak måste nå topplacering i Rally Croatia

Han blev Estlands första rally världsmästare 2019 efter 7 segrar då i Toyota teamet . 2020 lämnade han Toyota och blev Hyundais andre förare . Sedan dess har det varit besvärligt för Tänak att nå segrar. Det har bara blivit två segrar hittills under 2020 och 2021 Rally Estonia 2020 och Arctic Rally Finland 2021, årets säsong har heller inte börjat så bra . i Monte Carlo fick han bryta och i Rally Sweden blev det tekniska problem som resulterade i en sjunde plats ,men han lyckades ta full pott i Umeå på Power Stage. Inför nästa helgs asfaltsrally Rally Croatia har Estländaren endast lyckats skrapa ihop 5 poäng i VM tabellen 41 efter rally ledaren Kalle Rovanperä. Hyundais Tredje förare Oliver Solberg ligger tre poäng före teamkollegan Tänak trots att han precis som Ott fick bryta inledningsrallyt Monte Carlo rally. Det Croatiska rallyt hade premiär i WRC kalender förra året där Ott Tänak nådde en fjärde plats Sebastien Ogier vann rallyt före teamkollegan i Toyota Elfyn Evans trea blev Thierry Neuville.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter