Skip to content

Veronica team manager för Toksport WRT

Hon har varit kartläsare för bland annat Petter o Oliver Solberg, Mads Östberg med flera. Nu är hon team manager för Tyska Toksport

37 åriga Veronica Engan började som kartläsare redan 2001 för sin Pappa Kjetil , 2007 blev det start i Svenska VM rallyt tillsammans med Eyvind Brynildsen, 2016 blev det tvåårigt samarbete med Oliver Solberg och 2018 läste hon noterna åt Petter Solberg i RACC Rallyts WRC2 klass. 2019 började samarbetet med det Tyska teamet Toksport när hon läste kartan för Ola Nore jr i teamets Renault Clio Cup sedan har det blivit fler starter tillsammans med Eyvind Brynildsen för Toksport.
Teamets teamchef Serkan Duru blev imponerad av Veronicas arbete när hon tillsammans med Eyvind startade i det Finska WM rallyt Arctic Rally ifjol . När Surdu blev sjuk i Corona då gick erbjudandet till 37 åriga norskan som har varit teammanager hittills i två rallyn,Monte Carlo Rallyt där hon ansvarade för fyra bilar och i Rally Sweden blev det fem och inför nästa helgs Rally Croatia har hon ansvar för 2 startande. Jobbet innebär att alltid vara tillhands enligt Veronica
-” Jag skall kunna svara på alla frågor från förare,kartläsare, ingenjörer, mekaniker med flera. Jobbet är att det går smärtfritt” säger Veronica Engan . Veronica som inte känner till någon annan kvinna som är team chef för ett VM team, mer än Pernilla Solberg som har styrt både maken Petter och sonen Oliver genom åren.

I teamet som hon basar för finns Andreas Mikkelsen, Nikoly Gryazin, Marco Bulacia, Emil Lindholm med flera .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter