Skip to content

Veronica team manager för Toksport WRT

Veronica Engan // @World / Red Bull Content Pool // //

Hon har varit kartläsare för bland annat Petter o Oliver Solberg, Mads Östberg med flera. Nu är hon team manager för Tyska Toksport

37 åriga Veronica Engan började som kartläsare redan 2001 för sin Pappa Kjetil , 2007 blev det start i Svenska VM rallyt tillsammans med Eyvind Brynildsen, 2016 blev det tvåårigt samarbete med Oliver Solberg och 2018 läste hon noterna åt Petter Solberg i RACC Rallyts WRC2 klass. 2019 började samarbetet med det Tyska teamet Toksport när hon läste kartan för Ola Nore jr i teamets Renault Clio Cup sedan har det blivit fler starter tillsammans med Eyvind Brynildsen för Toksport.
Teamets teamchef Serkan Duru blev imponerad av Veronicas arbete när hon tillsammans med Eyvind startade i det Finska WM rallyt Arctic Rally ifjol . När Surdu blev sjuk i Corona då gick erbjudandet till 37 åriga norskan som har varit teammanager hittills i två rallyn,Monte Carlo Rallyt där hon ansvarade för fyra bilar och i Rally Sweden blev det fem och inför nästa helgs Rally Croatia har hon ansvar för 2 startande. Jobbet innebär att alltid vara tillhands enligt Veronica
-” Jag skall kunna svara på alla frågor från förare,kartläsare, ingenjörer, mekaniker med flera. Jobbet är att det går smärtfritt” säger Veronica Engan . Veronica som inte känner till någon annan kvinna som är team chef för ett VM team, mer än Pernilla Solberg som har styrt både maken Petter och sonen Oliver genom åren.

I teamet som hon basar för finns Andreas Mikkelsen, Nikoly Gryazin, Marco Bulacia, Emil Lindholm med flera .

Dela

Läs mer

European Rally Trophy i nytt format
FIA European Rally Trophy (ERT) har omstrukturerats inför 2023 med...
VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter