Skip to content

16 åringen tog sträckseger i debuten

Mille Johansson/Julia Thulin Foto: Uros Modlic/Foto Modic

Succè för 16 årige Mille Johansson från Katrineholm när han gjorde internationell debut tillsammans med kartläsaren Julia Thulin från Hörby. Trots motorproblem

Mille gör i år en satsning i Slovenska Mästerskapet tillsammans med teamet IK sport. Rally Vipavska dolina var första av sju deltävlingar. För 16 årige Mille var det också första gången på asfaltunderlaget, första gången i en trimmad rallybil och första gången med noter.
-”Det är skönt att ha premiären avklarad. Nu vet vi mer vad som väntar oss och hur vi ska fortsätta förbereda oss inför framtiden.” säger Mille
Det var ett rally för 16 åringen som minst sagt inte var problemfritt. Det började redan på fredagen med regn som innebar blöt asfalt, som även fortsatte på lördagen med snö och en del sträckor fick ställas in. Parets största problem skulle dock orsakas av bilen, en Ford Fiesta Rally 4, hela tävlingen drogs man med motorproblem som gjorde bilen orkeslös och man tappade mycket effekt. Teamet bytte nästan allt som gick att byta men utan framgång. Trots problem kunde Mille o Julia på sträcka sex vara fyra i klassen och på rallyts sista sträcka var man snabbast av alla i klassen och dessutom fyra totalt i den Slovenska mästerskapets första deltävling.
-” Sammantaget har helgen varit jättebra, Teamet har vart super och gjort allt de kunnat, Tävlingen var fantastisk och vägarna riktigt roliga.” säger kartläsaren Julia.

Nästa tävling för paret i det Slovenska mästerskapet körs den 26-28 maj AMTK Rally Velenje i staden Velenje i nordöstra Sloveninen

FAKTA
Mille o Julia kommer tävla i en Ford Fiesta Rally 4. Byggd av M-Sport Polen. Bilen är på ca 215 hästkrafter , framhjulsdriven.
I Sverige får man enbart tävla med standard bilar och utan noter, från det man fyllt 16 år fram tills föraren tar körkort. I Slovenien och vissa andra Eurpeiska länder får man tävla med trimmade bilar och använda noter vid 16 års ålder.
Tävlingskalender
26-28 maj AMTK Rally Velenje
17-18 Juni INA Delta Rally
19-20 Augusti Rally Zelesniki
14-15 Oktober Rally Soca Valley
12-13 November Rally Idrija

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter