Skip to content

Rovanperä i test med Pirelli inför Croatien

VM ledaren Kalle Rovanperä fick en extra testdag med Pirelli inför Rally Croatia

Officiella däcktillverkaren för WRC Italienska Pirelli , har enligt det nya FIA reglementet för WRC, rätt till tre officiella testtillfällen som vardera kan innehålla tre dagar, Alltså nio testdagar per säsong. Första testet utfördes i trakterna kring Kroatiens huvudstad Zagreb i onsdags , inför landets WRC deltävling om fjorton dagar, den första i år på asfalt. Först ut att testa var Toyota och VM ledaren Kalle Rovanperä som skall testa ett nytt hårt däck för asfalt, ett test på ca 200 km.

Testet i Kroatien är alltså det första av tre tester som däcktillverkaren kommer att genomföra under säsongen 2022,i enlighet med FIA reglementet. Testerna kommer att genomföras med alla tre teamen Toyota,Hyundai och M-Sport som slumpmässigt tilldelats ett var sitt testtillfällen. De andra två officiella testerna kommer att genomföras med Ford och Hyundai i nämnd ordning. Men vilka testdagar och vilket underlag man kommer utföra de två andra testerna är ännu inte spikat.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter