Skip to content

Rovanperä i test med Pirelli inför Croatien

VM ledaren Kalle Rovanperä fick en extra testdag med Pirelli inför Rally Croatia

Officiella däcktillverkaren för WRC Italienska Pirelli , har enligt det nya FIA reglementet för WRC, rätt till tre officiella testtillfällen som vardera kan innehålla tre dagar, Alltså nio testdagar per säsong. Första testet utfördes i trakterna kring Kroatiens huvudstad Zagreb i onsdags , inför landets WRC deltävling om fjorton dagar, den första i år på asfalt. Först ut att testa var Toyota och VM ledaren Kalle Rovanperä som skall testa ett nytt hårt däck för asfalt, ett test på ca 200 km.

Testet i Kroatien är alltså det första av tre tester som däcktillverkaren kommer att genomföra under säsongen 2022,i enlighet med FIA reglementet. Testerna kommer att genomföras med alla tre teamen Toyota,Hyundai och M-Sport som slumpmässigt tilldelats ett var sitt testtillfällen. De andra två officiella testerna kommer att genomföras med Ford och Hyundai i nämnd ordning. Men vilka testdagar och vilket underlag man kommer utföra de två andra testerna är ännu inte spikat.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter