Skip to content

Nya Skoda Fabia Rally 2 i slutskedet

Nya Skodan Fabia Rally 2 har börjat testats i Spanien

Skoda Motorsport är i slutskedet av den nya Fabia Rally versionen. Bilen är baserad på konsument bilen Fabia halvkombi . Nya versionen av Rally 2 kommer att vara mer aerodynamisk än den tidigare versionen. Lukas Vojik ansvarig för tekniska utvecklingen säger
”-De aerodynamiska element som används på konsumentbilen har visat sig fungera även i tävlingsmiljö och har gett Rally2 :s aerodynamiska paketet en utmärkt grund. Vi gav dynamiken ännu mer uppmärksamhet än vad vi redan gjort på R5:an . det huvudsakliga utvecklingsmålet var högre ”downforce”, samtidigt som vi förbättrade bilens totala aerodynamiska effektiviteten ”avslutar Lukas Vojk.
Specifika egenskaper hos konsumentbilen, såsom öppningar på båda sidoändarna av den främre stötfångaren har utnyttjas på nya R2. Dessa så kallade luftridåer styr luftflödet längs karossens sidopaneler och hjulhus, vilket minska luftmotståndet och bidrar till bränsleeffektiviteten i konsumentbilen och kommer återspeglas på rallyversionen . Nya R” kommer ha en helt ny bakre vinge där stor vikt har lagts vid att förbättra luftflödet över taket. Resultatet är enligt Vojk dubbelt så mycket ”downforce” som i den nuvarande rallyversionen.

Fabia R2 testas nu på grus i Spanien , innan den homologeras och kommer att släppas till kunder senare i år.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter