Skip to content

Nya Skoda Fabia Rally 2 i slutskedet

Nya Skodan Fabia Rally 2 har börjat testats i Spanien

Skoda Motorsport är i slutskedet av den nya Fabia Rally versionen. Bilen är baserad på konsument bilen Fabia halvkombi . Nya versionen av Rally 2 kommer att vara mer aerodynamisk än den tidigare versionen. Lukas Vojik ansvarig för tekniska utvecklingen säger
”-De aerodynamiska element som används på konsumentbilen har visat sig fungera även i tävlingsmiljö och har gett Rally2 :s aerodynamiska paketet en utmärkt grund. Vi gav dynamiken ännu mer uppmärksamhet än vad vi redan gjort på R5:an . det huvudsakliga utvecklingsmålet var högre ”downforce”, samtidigt som vi förbättrade bilens totala aerodynamiska effektiviteten ”avslutar Lukas Vojk.
Specifika egenskaper hos konsumentbilen, såsom öppningar på båda sidoändarna av den främre stötfångaren har utnyttjas på nya R2. Dessa så kallade luftridåer styr luftflödet längs karossens sidopaneler och hjulhus, vilket minska luftmotståndet och bidrar till bränsleeffektiviteten i konsumentbilen och kommer återspeglas på rallyversionen . Nya R” kommer ha en helt ny bakre vinge där stor vikt har lagts vid att förbättra luftflödet över taket. Resultatet är enligt Vojk dubbelt så mycket ”downforce” som i den nuvarande rallyversionen.

Fabia R2 testas nu på grus i Spanien , innan den homologeras och kommer att släppas till kunder senare i år.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter