Skip to content

Johan Johansson och Mads Östberg överlägsna i Mexico

Kartläsare Johan Johansson gjorde debut som Mads Östbergs codriver. Slutade med seger i Mexico debut

Johan Johansson, tidigare kartläsare till Dennis Rådström fick för första gången i helgen ta plats i Mads Östbergs högerstol. Paret startade i nationsrallyt Rally of Nations Guanajuato. Man tog kommandot redan på första sträckan, en superspecial på 1,10 km i sin Skoda Fabia R5. Inför gårdagens sista etapp hade paret vunnit samtliga 11 körda sträckor, trots en minuts tidstillägg hade man en ledning med 1,07 före M-Sports fransman Adrien Fourmaux som i rallyt körde en Ford Fiesta Rally 2. Man fortsatte med segrar på söndagens två inledande sträckor och utökade ledningen till Fourmaux som på etappens tredje sträcka kunde ta sin första sträckseger men bara 0,1 före Östberg/Johansson som tog sin 13 sträckseger på näst sista sträckan och hade 1,54,4 tillgodo inför sista sträckan där Fourmaux tog hem segern , Östberg tappade 1,48 men kunde ändå säkra segern med 5,8 sekunder tillgodo. Benito Guerra Skoda Fabia R5 blev trea dryga 4 minuter efter. Matthew Wilson Ford Fiesta Rally 2.fyra 6,08 efter och Kalle Rovanperäs pappa Harri tog hem femte platsen i en Citroen DS3 R5 .

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter