Skip to content

Johan Johansson och Mads Östberg överlägsna i Mexico

Mads Östberg/Johan Johansson Skoda Fabia R5 Photo: Rally Mexico

Kartläsare Johan Johansson gjorde debut som Mads Östbergs codriver. Slutade med seger i Mexico debut

Johan Johansson, tidigare kartläsare till Dennis Rådström fick för första gången i helgen ta plats i Mads Östbergs högerstol. Paret startade i nationsrallyt Rally of Nations Guanajuato. Man tog kommandot redan på första sträckan, en superspecial på 1,10 km i sin Skoda Fabia R5. Inför gårdagens sista etapp hade paret vunnit samtliga 11 körda sträckor, trots en minuts tidstillägg hade man en ledning med 1,07 före M-Sports fransman Adrien Fourmaux som i rallyt körde en Ford Fiesta Rally 2. Man fortsatte med segrar på söndagens två inledande sträckor och utökade ledningen till Fourmaux som på etappens tredje sträcka kunde ta sin första sträckseger men bara 0,1 före Östberg/Johansson som tog sin 13 sträckseger på näst sista sträckan och hade 1,54,4 tillgodo inför sista sträckan där Fourmaux tog hem segern , Östberg tappade 1,48 men kunde ändå säkra segern med 5,8 sekunder tillgodo. Benito Guerra Skoda Fabia R5 blev trea dryga 4 minuter efter. Matthew Wilson Ford Fiesta Rally 2.fyra 6,08 efter och Kalle Rovanperäs pappa Harri tog hem femte platsen i en Citroen DS3 R5 .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter