Skip to content

MRF Tyres tog sin första ERC seger

Indiska däcktillverkaren MRF Tyres tog sin första seger i ERC . Spanjoren Llarena Efrén tog sin första ERC seger.

Azores Rally, andra deltävlingen i ERC avgjordes i helgen och det blev däcktillverkarens första seger i ERC . MRF Tyres skrev inför året kontrakt med Skoda och tre förare Norbert Hercig , Simone Campedelli och Efren Llarena . Llarena var bäst av den indiska däcktillverkarens förare och tog hem segern i det portugisiska ERC rallyt och därmed sin första ERC seger, 2019 blev han spanjoren Llarena ERC3 och ERC junior champion. Inför sista sträckan var hemmaföraren Moura som varit i ledningen redan från SS2men tappade över 8 sekunder inför sista sträckan Power Stage Riberia Grande och därmed kunde spanjoren Llarena vinna med 2,7 sekunders marginal till Moura.
Rallyt inleddes dramatiskt då en olycka inträffade på första sträckan vilket gjorde att man tvingades stryka den. Ricardo Moura tog sträckseger på SS2 1,8 före Llarena som tappade på tredje sträckan och var på en åttonde plats på SS5, men klättrade och tog hand om andra platsen på söndagens första sträcka från Estländaren. Ken Torn fortsatte att tappa på de följande sträckorna och Österrikaren Simon Wagner kunde överta tredje platsen. Martin Sesks tog sin andra raka seger i EWRC open klassen.

Skoda förare dominerade i Azores rally genom de 11.a topplaceringarna, först på 12:e plats kom en Citroen föraren Fontes.
JWRC föraren Jon Armstrong tog en övertygande seger i ERC3 klassen ., Italienaren Fotia segrade i ERC4 klassen och leder därmed också Toksports Renault Clio Cup.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter