Skip to content

MRF Tyres tog sin första ERC seger

Indiska däcktillverkaren MRF Tyres tog sin första seger i ERC . Spanjoren Llarena Efrén tog sin första ERC seger.

Azores Rally, andra deltävlingen i ERC avgjordes i helgen och det blev däcktillverkarens första seger i ERC . MRF Tyres skrev inför året kontrakt med Skoda och tre förare Norbert Hercig , Simone Campedelli och Efren Llarena . Llarena var bäst av den indiska däcktillverkarens förare och tog hem segern i det portugisiska ERC rallyt och därmed sin första ERC seger, 2019 blev han spanjoren Llarena ERC3 och ERC junior champion. Inför sista sträckan var hemmaföraren Moura som varit i ledningen redan från SS2men tappade över 8 sekunder inför sista sträckan Power Stage Riberia Grande och därmed kunde spanjoren Llarena vinna med 2,7 sekunders marginal till Moura.
Rallyt inleddes dramatiskt då en olycka inträffade på första sträckan vilket gjorde att man tvingades stryka den. Ricardo Moura tog sträckseger på SS2 1,8 före Llarena som tappade på tredje sträckan och var på en åttonde plats på SS5, men klättrade och tog hand om andra platsen på söndagens första sträcka från Estländaren. Ken Torn fortsatte att tappa på de följande sträckorna och Österrikaren Simon Wagner kunde överta tredje platsen. Martin Sesks tog sin andra raka seger i EWRC open klassen.

Skoda förare dominerade i Azores rally genom de 11.a topplaceringarna, först på 12:e plats kom en Citroen föraren Fontes.
JWRC föraren Jon Armstrong tog en övertygande seger i ERC3 klassen ., Italienaren Fotia segrade i ERC4 klassen och leder därmed också Toksports Renault Clio Cup.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter