Skip to content

Tittar succé för Rally Sweden

Rally Sweden första år i Norrland blev en succé .
-”Vi får återigen svart på vitt på hur oerhört starkt intresse det är för Rally Sweden” säger Rallyts VD Glenn Olsson

Efter över 50 år i de Värmländska skogarna tvingades Rally Sweden flytta till snösäkert område. Ett år innan rallyt skulle köras bestämdes att Umeå i Västerbotten skulle få överta VM arrangemanget. Trots kort om tid och massor av utmaningar och tillstånd som blev klart endast två veckor före rallyt och Covid restriktioner som släpptes samma månad, lyckades Svenska Rallyt organisation med hjälp av lokala motorklubbar och andra föreningar göra Umeås första år till Succé. Mycket folk och yttre omständigheter som mycket snö fina sträckor och inte minst ett riktigt vinterväder med solsken o kallgrader. Men det var inte bara mycket folk fysiskt på plats utan TV tittandet ökade också med över 20% från 405000 tittare till 417000 enligt Rally Sweden.
Ulf Nilsson SVT sport projektledare säger i ett pressmeddelande:
-”I en tid då allt färre ser på linjär tv ökar tittarsiffrorna för Rally Sweden och det trots att årets tävling hamnade i skuggan av Ukrainakriget. Räckvidden nådde över 400000 och tittarandelen 20 procent, vilket innebär att en femtedel av alla som tittade på tv vid den tidpunkten valde att se sändningen från rallyt”, Det imponerar avslutar Ulf Nilsson .

Direkt efter att årets rally avslutades offentliggjorde WRC promotor och Svenska Rallyts VD att man skrivit ett nytt två års kontrakt och att rallyts bas blir i Umeå dessa två år.
Rally Sweden är en av 13 deltävlingar i WRC, världsmästerskapen i rally, och det enda utpräglade vinterrallyt. Det är Sveriges största årligen återkommande evenemang med över 100 000 åskådare under fyra dagar och närmare 120 miljoner tv-tittare runt hela världen! Tävlingarna avgörs för första gången i år i Umeå i Västerbotten. Tävlingen har körts sedan 1950 och varit vinterrally sedan 1965. Rally Sweden är känt som en vinterfestival, där publiken kommer förare, bilar och tävlingarna riktigt nära.

Dela

Läs mer

Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...
Sebastien Ogiers 100:e podium
Sebastien Ogier och Vincetnt Landadis segrade i ett dramatiskt Rally...
Dramat fortsätter i Croatia, Ogier ny ledare
Det har varit en kamp mellan Neuville och Evans under...
Det blir en rafflande sista etapp i Croatia rally
Ända sedan SS1 på fredag har det varit sekundkamp mellan...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter