Skip to content

Hayden Paddon tillbaka i WRC

2019 fick han avbryta sin WRC satsning , Nu är New Zeeländaren redo för en WRC2 satsning

New Zeeländaren Hayden Paddon gjorde sin WRC debut redan 2007 och vann dåvarande Grupp N 2011 . Från 2015 var han förare för Hyundai Teamet och tog sin första och enda totalseger i WRC klassen i 2016 års Rally Argentina. Efter Rally Australien 2018 avbröts kontraktet med Hyundai . 2019 skulle det bli ny WRC satsning tillsammans med M-Sport men efter kraftig avåkning i Rally Finland innan start så blev det en WRC2 start i Rally Wales för det Engelsk baserade Ford teamet innan samarbetet avbröts. Sedan dess har det varit nationella rally i en privat satsning med stöd av generalagenten för Hyundai i NZ.
Nu återvänder den 35 årige Paddon till WRC 2 i två års satsning i sitt eget team i en Hyundai i20 N Rally 2 målad i hemmalandets färger. 2022 blir det minst tre tävlingar där start i Estland och Finska Rallyt är klara. 2023 blir det full säsong-

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter