Skip to content

Hyundai:s WRC 2 ”line up” Suninen och Zaldivar

Teemu Suninen, i Hyundais WRC 2 team 2022 Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai satsar på 7 deltävlingar i WRC2 med två förare

Det har varit en viss osäkerhet om vi får se Hyundai teamet i WRC2 klassen. Ifjol var det Oliver Solberg och Jari Huttunen och Teemu Suninen som fanns i teamet. Huttunen har gått över till M-Sport medan Oliver Solberg som bekant är i teamets Rally 1 klass i år. Inför årets säsong kommer finländaren Teemu Suninen och 21 årige Fabrizo Zaldivar från Parugauy att delta i WRC2 klassen för Hyundai Motorsport N för 7 deltävlingar av årets återstående 11. Zaldivar kommer att göra sin första start i klassen i sin karriär. Tidigare har han 7 starter i WRC3 klassen . Totalt i sin karriär har han gjort 70 starter. Zaldivars kartläsare blir 54 årige spanjoren Carlos del Barrio tidigare notläsare för bland annat Dani Sordo.
Teemu Suninen gjorde sin WRC 2 debut 2015 och samarbetade länge med M-Sport innan han avbröt det samarbetet mitt under säsongen ifjol och övergick till Hyundai och körde i RACC rallyts WRC 2 där han i sin första Hyundai- start blev tvåa i klassen. Forum ACI rally Monza blev det en start i RC1 klassen där han slutade sexa. Suninen kommer som vanligt att ha Mikko Markkula som kartläsare. Första starten för de båda blir i Rally Portugal och det blir Hyundai.s farmarteam Red Grey som kommer att vara det operativa teamet precis som ifjol.

Hyundai Motorsport N WRC 2 kalender 2022
Rally de Portugal 19-22 Maj
Rally Italia Sardegna 2-5 Juni
Safari Rally Kenya 23-26 Juni
Rally Estonia 14-17 Juli
Rally Finland 4-7 Augusti
Acropolisraly Greece 8-11 September
Rally Spanien 20-23 October

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter