Skip to content

Hyundai:s WRC 2 ”line up” Suninen och Zaldivar

Teemu Suninen, i Hyundais WRC 2 team 2022 Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai satsar på 7 deltävlingar i WRC2 med två förare

Det har varit en viss osäkerhet om vi får se Hyundai teamet i WRC2 klassen. Ifjol var det Oliver Solberg och Jari Huttunen och Teemu Suninen som fanns i teamet. Huttunen har gått över till M-Sport medan Oliver Solberg som bekant är i teamets Rally 1 klass i år. Inför årets säsong kommer finländaren Teemu Suninen och 21 årige Fabrizo Zaldivar från Parugauy att delta i WRC2 klassen för Hyundai Motorsport N för 7 deltävlingar av årets återstående 11. Zaldivar kommer att göra sin första start i klassen i sin karriär. Tidigare har han 7 starter i WRC3 klassen . Totalt i sin karriär har han gjort 70 starter. Zaldivars kartläsare blir 54 årige spanjoren Carlos del Barrio tidigare notläsare för bland annat Dani Sordo.
Teemu Suninen gjorde sin WRC 2 debut 2015 och samarbetade länge med M-Sport innan han avbröt det samarbetet mitt under säsongen ifjol och övergick till Hyundai och körde i RACC rallyts WRC 2 där han i sin första Hyundai- start blev tvåa i klassen. Forum ACI rally Monza blev det en start i RC1 klassen där han slutade sexa. Suninen kommer som vanligt att ha Mikko Markkula som kartläsare. Första starten för de båda blir i Rally Portugal och det blir Hyundai.s farmarteam Red Grey som kommer att vara det operativa teamet precis som ifjol.

Hyundai Motorsport N WRC 2 kalender 2022
Rally de Portugal 19-22 Maj
Rally Italia Sardegna 2-5 Juni
Safari Rally Kenya 23-26 Juni
Rally Estonia 14-17 Juli
Rally Finland 4-7 Augusti
Acropolisraly Greece 8-11 September
Rally Spanien 20-23 October

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter