Skip to content

Hyundai:s WRC 2 ”line up” Suninen och Zaldivar

Hyundai satsar på 7 deltävlingar i WRC2 med två förare

Det har varit en viss osäkerhet om vi får se Hyundai teamet i WRC2 klassen. Ifjol var det Oliver Solberg och Jari Huttunen och Teemu Suninen som fanns i teamet. Huttunen har gått över till M-Sport medan Oliver Solberg som bekant är i teamets Rally 1 klass i år. Inför årets säsong kommer finländaren Teemu Suninen och 21 årige Fabrizo Zaldivar från Parugauy att delta i WRC2 klassen för Hyundai Motorsport N för 7 deltävlingar av årets återstående 11. Zaldivar kommer att göra sin första start i klassen i sin karriär. Tidigare har han 7 starter i WRC3 klassen . Totalt i sin karriär har han gjort 70 starter. Zaldivars kartläsare blir 54 årige spanjoren Carlos del Barrio tidigare notläsare för bland annat Dani Sordo.
Teemu Suninen gjorde sin WRC 2 debut 2015 och samarbetade länge med M-Sport innan han avbröt det samarbetet mitt under säsongen ifjol och övergick till Hyundai och körde i RACC rallyts WRC 2 där han i sin första Hyundai- start blev tvåa i klassen. Forum ACI rally Monza blev det en start i RC1 klassen där han slutade sexa. Suninen kommer som vanligt att ha Mikko Markkula som kartläsare. Första starten för de båda blir i Rally Portugal och det blir Hyundai.s farmarteam Red Grey som kommer att vara det operativa teamet precis som ifjol.

Hyundai Motorsport N WRC 2 kalender 2022
Rally de Portugal 19-22 Maj
Rally Italia Sardegna 2-5 Juni
Safari Rally Kenya 23-26 Juni
Rally Estonia 14-17 Juli
Rally Finland 4-7 Augusti
Acropolisraly Greece 8-11 September
Rally Spanien 20-23 October

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter