Skip to content

Andrew Wheatley FIA.s nya rallychef

Tidigare rallychefen inom FIA Yves Matton avgick i slutet av 2021. Andrew Wheatlay utsedd efterträdare.

Efter att Yves Matton avgick i slutet av 2021 har FIA letat efter en efterträdare och har utsett fd M-sportmedarbetaren Andrew Wheatlay. Andrew arbetade för M-Sport under 14 år innan han började som WRC category manager på FIA 2019.
-” Vi har inlett ett stort tekniskt skifte i rally under de senaste 12 månaderna, inklusive introduktionen av hybriddrivlinorna och fossila bränslen på rally 1″ säger Wheatley och fortsätter ”Vårt jobb framöver är att konsolidera det och sedan lägga samma fokus på att stärka basen i rallypyramiden för att säkerställa att vi säkrar sportens framtid. Framtiden för fordonsteknologin utvecklas så snabbt att vi måste se till att vi hänger med i denna förändring till förmån för alla intressenter, engagera medlemsklubbar genom ett regionalt fokus som hjälper till att utveckla morgondagens stjärnor”. avslutar FIA:s nya rallychef

Wheatley kommer att vara baserad på FIA:s kontor i Genéve och rapporterar till Peter Bayer FIA:s generalsekreterare för sport.
-” Vi är glada över att kunna befordra Andrew till rallychef. Andrew är ytterligare ett exempel på hur en intern talang utvecklas inom FIA som främjar hela organisation” säger Peter Bayer i en kommentar.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter