Skip to content

Andrew Wheatley FIA.s nya rallychef

Tidigare rallychefen inom FIA Yves Matton avgick i slutet av 2021. Andrew Wheatlay utsedd efterträdare.

Efter att Yves Matton avgick i slutet av 2021 har FIA letat efter en efterträdare och har utsett fd M-sportmedarbetaren Andrew Wheatlay. Andrew arbetade för M-Sport under 14 år innan han började som WRC category manager på FIA 2019.
-” Vi har inlett ett stort tekniskt skifte i rally under de senaste 12 månaderna, inklusive introduktionen av hybriddrivlinorna och fossila bränslen på rally 1″ säger Wheatley och fortsätter ”Vårt jobb framöver är att konsolidera det och sedan lägga samma fokus på att stärka basen i rallypyramiden för att säkerställa att vi säkrar sportens framtid. Framtiden för fordonsteknologin utvecklas så snabbt att vi måste se till att vi hänger med i denna förändring till förmån för alla intressenter, engagera medlemsklubbar genom ett regionalt fokus som hjälper till att utveckla morgondagens stjärnor”. avslutar FIA:s nya rallychef

Wheatley kommer att vara baserad på FIA:s kontor i Genéve och rapporterar till Peter Bayer FIA:s generalsekreterare för sport.
-” Vi är glada över att kunna befordra Andrew till rallychef. Andrew är ytterligare ett exempel på hur en intern talang utvecklas inom FIA som främjar hela organisation” säger Peter Bayer i en kommentar.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter