Skip to content

Två snörally i Skandinavien redan 2024

I samband med Svenska Rallyt avslöjade eventchef WRC com Simon Larkin att det kan bli två snörallyn redan 2004.

Svenska Rallyt har i stort sett varit ensam som snörally arrangör sedan starten av WRC i nuvarande form 1973. Svenska VM rallyt fick i samband med årets rally i Umeå mycket beröm och man offentliggjorde att Svenska Rallyt skrivit ett nytt två års kontrakt för tiden 2023 och 2024. Nu vill WRC promotorn utöka snörally till två och att man kör dessa efter varandra , eftersom då bilarna är utrustade för underlaget . Om det andra snörallyt skulle äga rum i norra Europa skulle även resekostnaderna bli betydligt lägre för teamen och syftar då på Arctic Rally Finland som fick ersätta Svenska VM rallyt på grund av Covid 19 2020. Ett rally med snösäkert underlag .
”-Arctic Rally Finland bjöd på idealiska snöförhållanden som inte bara genererar otroliga bilder och unik motorsport, utan är också unik för världssporten, ”säger Simon Larkin WRC.com och fortsätter med att det finns utrymme för ett andra vinterrally, osannolikt 2023 men definitivt 2024 avslutar Simon Larkin.
Det innebär att vi kan få tre VM deltävlingar de tre första månaderna Januari,Februari och Mars . Att Monte Carlo Rallyt skulle flytta från Januari är högst osannolikt och då blir Svenska Rallyt i Februari och Arctic Rally i Mars

Finlands motorsport organisation AAK , har sedan tidigare meddelat att man lagt in intresse anmälan till FIA och WRC.com för att arrangera ett sommarrally och vinterrally

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter