Skip to content

Två snörally i Skandinavien redan 2024

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

I samband med Svenska Rallyt avslöjade eventchef WRC com Simon Larkin att det kan bli två snörallyn redan 2004.

Svenska Rallyt har i stort sett varit ensam som snörally arrangör sedan starten av WRC i nuvarande form 1973. Svenska VM rallyt fick i samband med årets rally i Umeå mycket beröm och man offentliggjorde att Svenska Rallyt skrivit ett nytt två års kontrakt för tiden 2023 och 2024. Nu vill WRC promotorn utöka snörally till två och att man kör dessa efter varandra , eftersom då bilarna är utrustade för underlaget . Om det andra snörallyt skulle äga rum i norra Europa skulle även resekostnaderna bli betydligt lägre för teamen och syftar då på Arctic Rally Finland som fick ersätta Svenska VM rallyt på grund av Covid 19 2020. Ett rally med snösäkert underlag .
”-Arctic Rally Finland bjöd på idealiska snöförhållanden som inte bara genererar otroliga bilder och unik motorsport, utan är också unik för världssporten, ”säger Simon Larkin WRC.com och fortsätter med att det finns utrymme för ett andra vinterrally, osannolikt 2023 men definitivt 2024 avslutar Simon Larkin.
Det innebär att vi kan få tre VM deltävlingar de tre första månaderna Januari,Februari och Mars . Att Monte Carlo Rallyt skulle flytta från Januari är högst osannolikt och då blir Svenska Rallyt i Februari och Arctic Rally i Mars

Finlands motorsport organisation AAK , har sedan tidigare meddelat att man lagt in intresse anmälan till FIA och WRC.com för att arrangera ett sommarrally och vinterrally

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter