Skip to content

ERC premiär utan Lukyanuk

Flerfaldige ERC champion Alexay Lukyanuk kommer ej till start i Portugiska ERC premiären Rally Fafe

Portugisiska Rally Fafe inleder årets ERC 11-13 Mars. 55 ekipage är anmälda däribland Toksports WRC2 förare Nikolay Gryazin , Gryazin som tidigare kört under RAF flagg är i Rally Fafe anmäld under Litauen flagg Den indiska däcktillverkaren MRF Tyres fortsätter även i år i ERC men har lämnat samarbetet med Hyundai och istället knutit till sig tre Skoda förare, Efren Llarena Spanien, Norbert Hercig Ungern samt Simone Campedilli alla i Skoda Fabia Rall2 Evo. Ryska föraren Alexey Lukyanuk har meddelat tidigare att han inte kommer att tävla så länge Ukrania krisen pågår medan landsmannen Alexander Rzhevkin kommer till start i Portugal under neutral flagg. Andreas Mikkelsen som vann ifjol, har beslutat att inte köra ERC utan helt koncentrera sig på WRC 2 i år . Hemmaföraren Armindo Arauja i Skoda Fabia R5 vann 2020 och får väl räknas som favorit i årets Rally Fafe tillsammans med Nikolay Gryazin.
Förare från 14 nationer är anmälda där hemmanationen Portugal har flest deltagare 14 följt av Spanien med 10 förare.

Rally Fafe 11-13 mars är första deltävlingen i ERC 2022 av åtta . Nytt för i år är att WRC promotor har övertagit rättigheterna för ERC och kommer precis som WRC sända live från rallyt och man har en egen webbsida för ERC https://www.fiaerc.com/erc/

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter