Skip to content

ERC premiär utan Lukyanuk

Alexey Lukyanuk avbryter ERC satsning Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

Flerfaldige ERC champion Alexay Lukyanuk kommer ej till start i Portugiska ERC premiären Rally Fafe

Portugisiska Rally Fafe inleder årets ERC 11-13 Mars. 55 ekipage är anmälda däribland Toksports WRC2 förare Nikolay Gryazin , Gryazin som tidigare kört under RAF flagg är i Rally Fafe anmäld under Litauen flagg Den indiska däcktillverkaren MRF Tyres fortsätter även i år i ERC men har lämnat samarbetet med Hyundai och istället knutit till sig tre Skoda förare, Efren Llarena Spanien, Norbert Hercig Ungern samt Simone Campedilli alla i Skoda Fabia Rall2 Evo. Ryska föraren Alexey Lukyanuk har meddelat tidigare att han inte kommer att tävla så länge Ukrania krisen pågår medan landsmannen Alexander Rzhevkin kommer till start i Portugal under neutral flagg. Andreas Mikkelsen som vann ifjol, har beslutat att inte köra ERC utan helt koncentrera sig på WRC 2 i år . Hemmaföraren Armindo Arauja i Skoda Fabia R5 vann 2020 och får väl räknas som favorit i årets Rally Fafe tillsammans med Nikolay Gryazin.
Förare från 14 nationer är anmälda där hemmanationen Portugal har flest deltagare 14 följt av Spanien med 10 förare.

Rally Fafe 11-13 mars är första deltävlingen i ERC 2022 av åtta . Nytt för i år är att WRC promotor har övertagit rättigheterna för ERC och kommer precis som WRC sända live från rallyt och man har en egen webbsida för ERC https://www.fiaerc.com/erc/

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter