Skip to content

18 årige Isak gjorde sin fjärde rallystart i VM rallyt.

Isak Reiersen /Johan Johansson Svenska Rallyt 2022. Foto Anders Blomqvist

Isak Reiersen gjorde sitt fjärde rally i karriären slutade med succé i sin tvåhjulsdrivna Ford Fiesta

Torsbysonen Isak har tävlat i motorsport sen han var 6 år , tävlade i crosskart under många år blev Svensk mästare 2 gånger, Rallycross blev det 2020 med seger i rallyX Nordic . I år har det blivit satsning på rally och innan Rally Sweden har han endast kört tre rallyn, Finnskogavalsen, SM deltävlingen North Rally och Limas populära LBC Ruschen. Isak kom till start i Umeå som ensam tvåhjulsdrivna förare i klassen R4 och slutade på en 22:a plats totalt efter en imponerande körning tillsammans med Dennis Rådströms tidigare kartläsare Johan Johansson, ett samarbete som enligt Isak betytt mycket.
-” Johan har erfarenheten från VM tävlingar sen tidigare tillsammans med Rådström, en kunskap och erfarenhet som har haft stor betydelse under helgen” säger Isak. Som är nöjd med VM rallyt som varit utan större incidenter, en snurrning på fredagen och tekniska problem på lördagens sista sträcka är allt dramatiskt som hänt säger 18 åringen. Starten i Svenska Rallyt ingår i en långsiktig planering som Torsbysonen tillsammans med JC racingteknik , där Junior VM 2004 ingår.
-” Men först blir det full koncentration på årets SM där vi enbart kommer att åka det traditionella SM ” säger Isak. På frågan från Worldrally var Isak Reiersen sitter i för bil 2006 blev svaret en R5 bil.

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter