Skip to content

18 årige Isak gjorde sin fjärde rallystart i VM rallyt.

Isak Reiersen gjorde sitt fjärde rally i karriären slutade med succé i sin tvåhjulsdrivna Ford Fiesta

Torsbysonen Isak har tävlat i motorsport sen han var 6 år , tävlade i crosskart under många år blev Svensk mästare 2 gånger, Rallycross blev det 2020 med seger i rallyX Nordic . I år har det blivit satsning på rally och innan Rally Sweden har han endast kört tre rallyn, Finnskogavalsen, SM deltävlingen North Rally och Limas populära LBC Ruschen. Isak kom till start i Umeå som ensam tvåhjulsdrivna förare i klassen R4 och slutade på en 22:a plats totalt efter en imponerande körning tillsammans med Dennis Rådströms tidigare kartläsare Johan Johansson, ett samarbete som enligt Isak betytt mycket.
-” Johan har erfarenheten från VM tävlingar sen tidigare tillsammans med Rådström, en kunskap och erfarenhet som har haft stor betydelse under helgen” säger Isak. Som är nöjd med VM rallyt som varit utan större incidenter, en snurrning på fredagen och tekniska problem på lördagens sista sträcka är allt dramatiskt som hänt säger 18 åringen. Starten i Svenska Rallyt ingår i en långsiktig planering som Torsbysonen tillsammans med JC racingteknik , där Junior VM 2004 ingår.
-” Men först blir det full koncentration på årets SM där vi enbart kommer att åka det traditionella SM ” säger Isak. På frågan från Worldrally var Isak Reiersen sitter i för bil 2006 blev svaret en R5 bil.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter