Skip to content

18 årige Isak gjorde sin fjärde rallystart i VM rallyt.

Isak Reiersen /Johan Johansson Svenska Rallyt 2022. Foto Anders Blomqvist

Isak Reiersen gjorde sitt fjärde rally i karriären slutade med succé i sin tvåhjulsdrivna Ford Fiesta

Torsbysonen Isak har tävlat i motorsport sen han var 6 år , tävlade i crosskart under många år blev Svensk mästare 2 gånger, Rallycross blev det 2020 med seger i rallyX Nordic . I år har det blivit satsning på rally och innan Rally Sweden har han endast kört tre rallyn, Finnskogavalsen, SM deltävlingen North Rally och Limas populära LBC Ruschen. Isak kom till start i Umeå som ensam tvåhjulsdrivna förare i klassen R4 och slutade på en 22:a plats totalt efter en imponerande körning tillsammans med Dennis Rådströms tidigare kartläsare Johan Johansson, ett samarbete som enligt Isak betytt mycket.
-” Johan har erfarenheten från VM tävlingar sen tidigare tillsammans med Rådström, en kunskap och erfarenhet som har haft stor betydelse under helgen” säger Isak. Som är nöjd med VM rallyt som varit utan större incidenter, en snurrning på fredagen och tekniska problem på lördagens sista sträcka är allt dramatiskt som hänt säger 18 åringen. Starten i Svenska Rallyt ingår i en långsiktig planering som Torsbysonen tillsammans med JC racingteknik , där Junior VM 2004 ingår.
-” Men först blir det full koncentration på årets SM där vi enbart kommer att åka det traditionella SM ” säger Isak. På frågan från Worldrally var Isak Reiersen sitter i för bil 2006 blev svaret en R5 bil.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter