Skip to content

Kalle Rovanperä tog sin tredje WRC seger

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen dominerade nya Rally Sweden från början

Finländaren Kalle Rovanperä var en av förhandsfavoriterna till Rally Sweden segern 2022, ett tryck som han klarade galant. Kalle satte tempot redan från början och var bland topp tre på nästan samtliga 18 sträckor. Trots en kamp med teamkamraten och erfarne WRC föraren Elfyn Evans. Skiljde som mest en minut mellan de båda. Evans som fick avsluta Rally Sweden på söndagens första sträcka efter kört in i snövallen och skadade bilen. Då kunde Rovanperä ta det lite lugnare , det var bara Thierry Neuville som kunde hota, 21,6 efter finländaren. Esapekka Lappi gjorde comeback både i Toyota Teamet och Rally 1 klassen efter varit borta i två år. En comeback som blev en succé med en imponerande tredje plats bara 3,7 efter Thierry Neuville. Unge Japanen Takamoto Katsuta i Toyota imponerar för varje rally och tog en fjärde plats . Gus Greensmith blev bäste M-Sportförare på en femte plats. Oliver Solberg tredje föraren i Hyundai skulle vara nöjd med en femte plats sa han innan rallyt , slutade på en sjätte plats i sin andra start som fabriksförare.

Även om Andreas Mikkelsen tog sin andra raka seger i Rally Sweden, får vi nog utse Ole Christian Veiby som WRC2 star. Veiby som hade en kamp med Mikkelsen under hela rallyt trots en kort avåkning och tappad seger slutade aldrig KSM föraren Veiby kampen och slutade tvåa efter landsmannen Mikkelsen. Det blev finskt på tredje platsen genom M-Sportsföraren Jari Huttunen efter att Nikoly Gryazin fått bryta på söndags morgonen.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter