Skip to content

Rovanperä utökar

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Rovanperä leder inför sista dagen med 8,3 sekunder.

Dagens etapp blev en kamp mellan de två Toyota kamraterna Rovanperä och Evans inför de tre sista sträckorna skiljde det bara 1,2 sekunder mellan de båda. Men efter att Rovanperä tagit två sträcksegrar så kunde finländaren utöka diffen till 8,3 inför morgondagens avslutande fyra sträckor. EsaPekka Lappi och Thierry Neuville har skiftat om under dagen om vem som skall ha tredje platsen Neuville har dragit längsta strået och är 4,2 före Lappi inför morgondagen. Det är även Toyota på fjärde platsen genom Takamoto Katsuta som verkligen har imponerat med bra sträcktider idag men är långt efter topp 4 har 1,18,9 upp till teamkamraten Lappi. Oliver Solberg var på stabil femte plats inför sista sträckan men motorproblem på transporten och sen start på sträckan gled Solberg ner till en sjunde plats. Gus Greensmith är bästa M-Sportförare på en sjätte plats och är ensam Ford Puma förare efter att både Breen o Fourmaux fått bryta med tekniska problem båda på dagens sista sträcka. I WRC 2 leder Andreas Mikkelsen 10,9 före Ole Christian Veiby .

P-G Andersson som var bäste svensk i WRC2 klassen slutade dagen i snödriva och han fick bryta dagens etapp. Jonas Jonasson övertog platsen som bäste svensk i klassen med en 16:e plats totalt och åttonde i klassen.

I JWRC klassen eller som den nu kallas WRC3 Junior är det en kamp mellan tre förare inför morgondagen, Jon Armstrong leder med 0,9 före Estländaren Virves som jagas av Sami Pajari 3,3 efter .

Dela

Läs mer

Neuville i topp inför fredagen
Igår var det shakedown , där Rovanperä och Neuville fick...
Solberg fick villkorliga böter på 2000 Euro
Efter att tävlingsledning fått information att Oliver Solberg publicerat en...
Rovanperä och Neuville snabbast på Safari shakedown
Safari Rally Kenya startade idag med shakedown, Loldia sträckan 5,40...
Safari Rally Kenya inleds med närgångna möten med vilda djur i det hisnande Maasai Mara
Det legendariska Safari Rally Kenya inleddes med en unik twist...
Andreas Mikkelsen i Kroatien
Hela 68 förare är anmälda till årets rally Croatia som...
Stor tragedi i rallyvärlden
Det var i samband med det Ungerska Rallyt Esztergom-Nyerges Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter