Skip to content

Rovanperä utökar

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Rovanperä leder inför sista dagen med 8,3 sekunder.

Dagens etapp blev en kamp mellan de två Toyota kamraterna Rovanperä och Evans inför de tre sista sträckorna skiljde det bara 1,2 sekunder mellan de båda. Men efter att Rovanperä tagit två sträcksegrar så kunde finländaren utöka diffen till 8,3 inför morgondagens avslutande fyra sträckor. EsaPekka Lappi och Thierry Neuville har skiftat om under dagen om vem som skall ha tredje platsen Neuville har dragit längsta strået och är 4,2 före Lappi inför morgondagen. Det är även Toyota på fjärde platsen genom Takamoto Katsuta som verkligen har imponerat med bra sträcktider idag men är långt efter topp 4 har 1,18,9 upp till teamkamraten Lappi. Oliver Solberg var på stabil femte plats inför sista sträckan men motorproblem på transporten och sen start på sträckan gled Solberg ner till en sjunde plats. Gus Greensmith är bästa M-Sportförare på en sjätte plats och är ensam Ford Puma förare efter att både Breen o Fourmaux fått bryta med tekniska problem båda på dagens sista sträcka. I WRC 2 leder Andreas Mikkelsen 10,9 före Ole Christian Veiby .

P-G Andersson som var bäste svensk i WRC2 klassen slutade dagen i snödriva och han fick bryta dagens etapp. Jonas Jonasson övertog platsen som bäste svensk i klassen med en 16:e plats totalt och åttonde i klassen.

I JWRC klassen eller som den nu kallas WRC3 Junior är det en kamp mellan tre förare inför morgondagen, Jon Armstrong leder med 0,9 före Estländaren Virves som jagas av Sami Pajari 3,3 efter .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter