Skip to content

Rovanperä utökar

Rovanperä leder inför sista dagen med 8,3 sekunder.

Dagens etapp blev en kamp mellan de två Toyota kamraterna Rovanperä och Evans inför de tre sista sträckorna skiljde det bara 1,2 sekunder mellan de båda. Men efter att Rovanperä tagit två sträcksegrar så kunde finländaren utöka diffen till 8,3 inför morgondagens avslutande fyra sträckor. EsaPekka Lappi och Thierry Neuville har skiftat om under dagen om vem som skall ha tredje platsen Neuville har dragit längsta strået och är 4,2 före Lappi inför morgondagen. Det är även Toyota på fjärde platsen genom Takamoto Katsuta som verkligen har imponerat med bra sträcktider idag men är långt efter topp 4 har 1,18,9 upp till teamkamraten Lappi. Oliver Solberg var på stabil femte plats inför sista sträckan men motorproblem på transporten och sen start på sträckan gled Solberg ner till en sjunde plats. Gus Greensmith är bästa M-Sportförare på en sjätte plats och är ensam Ford Puma förare efter att både Breen o Fourmaux fått bryta med tekniska problem båda på dagens sista sträcka. I WRC 2 leder Andreas Mikkelsen 10,9 före Ole Christian Veiby .

P-G Andersson som var bäste svensk i WRC2 klassen slutade dagen i snödriva och han fick bryta dagens etapp. Jonas Jonasson övertog platsen som bäste svensk i klassen med en 16:e plats totalt och åttonde i klassen.

I JWRC klassen eller som den nu kallas WRC3 Junior är det en kamp mellan tre förare inför morgondagen, Jon Armstrong leder med 0,9 före Estländaren Virves som jagas av Sami Pajari 3,3 efter .

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter