Skip to content

Neuville ny ledare

Thierry Neuville Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundais Thierry Neuville övertog ledningen från Toyota förarna på Umeå sprinten

Ott Tänak, Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi och Elfyn Evans har alla varit i ledningen under Rally Sweden första dag. En dramatisk dag där en favoriterna Craig Breen fick avsluta dagen redan på andra sträckan efter kört av och fastnat, Gus Greensmith har haft tekniska problem och Ott Tänak fick bryta inför SS6 efter fått tekniska problem med Hybriden. Oliver Solberg var med i toppen under förmiddagen men tappade under eftermiddagen och hade dåliga däck inför sprinten Oliver är inför morgondagen 28 sekunder efter Neuville . Det är 4 Toyota och två Hyundai på de sex första platserna , Bäste M-Sportsförare Adrien Fourmaux först på en sjunde plats dryga minuten efter täten.

I WRC 2 var Ole Christian Veiby i ledningen fram till SS7 där han fick ett kort stopp som kostade honom ledningen till Andreas Mikkelsen. Nicolay Gryazin trea 9,8 efter Mikkelsen . P-G Andersson är bäste svensk i klassen med en åttonde plats i sin Ford Fiesta , Jonas Johansson på en tionde plats 2,39,2 efter Mikkelsen . i JWRC är favoriten John Armstrong efter att Sami Pajari fått bryta efter SS5. 18 årige Isak Reisersen som gör sitt andra rally i karriären är ensam i RC4 klassen men 26:a totalt.

Rally Sweden fortsätter imorgon med 6 sträckor avslutar med Umeå sprint kl 18,38.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter