Skip to content

Neuville ny ledare

Hyundais Thierry Neuville övertog ledningen från Toyota förarna på Umeå sprinten

Ott Tänak, Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi och Elfyn Evans har alla varit i ledningen under Rally Sweden första dag. En dramatisk dag där en favoriterna Craig Breen fick avsluta dagen redan på andra sträckan efter kört av och fastnat, Gus Greensmith har haft tekniska problem och Ott Tänak fick bryta inför SS6 efter fått tekniska problem med Hybriden. Oliver Solberg var med i toppen under förmiddagen men tappade under eftermiddagen och hade dåliga däck inför sprinten Oliver är inför morgondagen 28 sekunder efter Neuville . Det är 4 Toyota och två Hyundai på de sex första platserna , Bäste M-Sportsförare Adrien Fourmaux först på en sjunde plats dryga minuten efter täten.

I WRC 2 var Ole Christian Veiby i ledningen fram till SS7 där han fick ett kort stopp som kostade honom ledningen till Andreas Mikkelsen. Nicolay Gryazin trea 9,8 efter Mikkelsen . P-G Andersson är bäste svensk i klassen med en åttonde plats i sin Ford Fiesta , Jonas Johansson på en tionde plats 2,39,2 efter Mikkelsen . i JWRC är favoriten John Armstrong efter att Sami Pajari fått bryta efter SS5. 18 årige Isak Reisersen som gör sitt andra rally i karriären är ensam i RC4 klassen men 26:a totalt.

Rally Sweden fortsätter imorgon med 6 sträckor avslutar med Umeå sprint kl 18,38.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter