Skip to content

Neuville ny ledare

Thierry Neuville Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundais Thierry Neuville övertog ledningen från Toyota förarna på Umeå sprinten

Ott Tänak, Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi och Elfyn Evans har alla varit i ledningen under Rally Sweden första dag. En dramatisk dag där en favoriterna Craig Breen fick avsluta dagen redan på andra sträckan efter kört av och fastnat, Gus Greensmith har haft tekniska problem och Ott Tänak fick bryta inför SS6 efter fått tekniska problem med Hybriden. Oliver Solberg var med i toppen under förmiddagen men tappade under eftermiddagen och hade dåliga däck inför sprinten Oliver är inför morgondagen 28 sekunder efter Neuville . Det är 4 Toyota och två Hyundai på de sex första platserna , Bäste M-Sportsförare Adrien Fourmaux först på en sjunde plats dryga minuten efter täten.

I WRC 2 var Ole Christian Veiby i ledningen fram till SS7 där han fick ett kort stopp som kostade honom ledningen till Andreas Mikkelsen. Nicolay Gryazin trea 9,8 efter Mikkelsen . P-G Andersson är bäste svensk i klassen med en åttonde plats i sin Ford Fiesta , Jonas Johansson på en tionde plats 2,39,2 efter Mikkelsen . i JWRC är favoriten John Armstrong efter att Sami Pajari fått bryta efter SS5. 18 årige Isak Reisersen som gör sitt andra rally i karriären är ensam i RC4 klassen men 26:a totalt.

Rally Sweden fortsätter imorgon med 6 sträckor avslutar med Umeå sprint kl 18,38.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter