Skip to content

Hyundai med Oliver o Tänak redo för snövägar

I Monte Carlo fick han bryta efter fått avgaser i bilen . Nu är han redo för sitt favorit underlag.

Oliver hade hoppats få göra sin rally Sweden debut i WRC klassen på hemmaplanen runt Torsby och går in med blandande känslor
-” Du har vuxit upp med Vargåsen och Colin Crest och sett fram emot att köra där någon gång i livet. Men nu är det som det är och Umeå har fantastiska förhållanden och framför allt mycket snö och ett underlag som jag trivs och älskar att köra på ”säger han. Debuten i Monte Carlo slutade på sjukhus för honom och co drivern Eliott Edmondsson. Avgas-och bränslerök sipprade in i bilen och duon tvingades till slut bryta premiären i årets WRC.
-Jag tror att det kommer att gå fort på vissa ställen där vi kan komma upp i topphastigheter på över 200 km/h. Men det finns också kluriga partier att manövrera sig igenom. Det är varierande avstånd och bra körning vi har se fram emot. Power Stage Sarsjöliden är min favorit säger Solberg.

Teamkamraten Ott Tänak har haft det jobbigt i teamet under slutet av förra året och årets första deltävling Monte Carlo blev heller inte lyckat för Estländaren. Snö rallyt kommer att ha en stor betydelse för Tänak och stämmer allt för honom kan det bli en pallplats .
Thierry Neuville förste förare i Hyundai teamet blev den enda Hyundai förare som kom i mål i Monte Carlo med Rally 1 Hybrid Hyundai. Neuville tror att det kommer ett bli ett tufft rally men hoppas på ett bra resultat.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter