Skip to content

Hyundai med Oliver o Tänak redo för snövägar

// Worldwide Copyright: McKlein

I Monte Carlo fick han bryta efter fått avgaser i bilen . Nu är han redo för sitt favorit underlag.

Oliver hade hoppats få göra sin rally Sweden debut i WRC klassen på hemmaplanen runt Torsby och går in med blandande känslor
-” Du har vuxit upp med Vargåsen och Colin Crest och sett fram emot att köra där någon gång i livet. Men nu är det som det är och Umeå har fantastiska förhållanden och framför allt mycket snö och ett underlag som jag trivs och älskar att köra på ”säger han. Debuten i Monte Carlo slutade på sjukhus för honom och co drivern Eliott Edmondsson. Avgas-och bränslerök sipprade in i bilen och duon tvingades till slut bryta premiären i årets WRC.
-Jag tror att det kommer att gå fort på vissa ställen där vi kan komma upp i topphastigheter på över 200 km/h. Men det finns också kluriga partier att manövrera sig igenom. Det är varierande avstånd och bra körning vi har se fram emot. Power Stage Sarsjöliden är min favorit säger Solberg.

Teamkamraten Ott Tänak har haft det jobbigt i teamet under slutet av förra året och årets första deltävling Monte Carlo blev heller inte lyckat för Estländaren. Snö rallyt kommer att ha en stor betydelse för Tänak och stämmer allt för honom kan det bli en pallplats .
Thierry Neuville förste förare i Hyundai teamet blev den enda Hyundai förare som kom i mål i Monte Carlo med Rally 1 Hybrid Hyundai. Neuville tror att det kommer ett bli ett tufft rally men hoppas på ett bra resultat.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter