Skip to content

Kalle Rovanperä favorit i Svenska Rallyt

Kalle Rovanperä är en av favoriterna till seger i Svenska Rallyt, Inte nöjd med inställningar

Finländaren Rovanperä blev trea sist Svenska Rallyt kördes år 2020. Vann gjorde teamkamraten i Toyota Elfyn Evans. Båda dessa är segerfavoriter till årets rally i Umeå. I Monte Carlo rallyt, som var premiär rally för de nya Rally 1 bilarna, hade Kalle Rovanperä problem med att få till de rätta inställningarna, under hela rallyt testade finländaren olika inställningar och fick till det sista dagen och tog full pott på Power State sträckan. Inför Svenska Rallyt uppger Kalle till Brittiska Autosport att man har testat för lite på snö och att det kan bli svårt med att få till det med nya bilens inställningar på grund av för lite tester och Svenska Rallyt har helt andra förutsättningar än tidigare år. Med helt nya sträckor för hela rallyt och ny plats.

Toyota kom med som fabriksteam 2017 och vann sin första seger just i Svenska Rallyt samma år, genom nuvarande Team Chefen Jari-Matti Latvala. Det har blivit ytterligare 2 segrar för teamet i rallyt 2019 Ott Tänak och 2020 Elfyn Evans . Årets Rally VM som för första gången sedan 2013 är utan 8 faldige världsmästaren Sebastien Ogier, som varit fabriksförare för Toyota sedan 2020. Estländaren Ott Tänak är den enda föraren i årets startfält som har vunnit VM, 2019 då som fabriksförare för Toyota sedan tre år tillbaka för Hyundai teamet och har fem segrar totalt i Hyundai

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter