Skip to content

Kalle Rovanperä favorit i Svenska Rallyt

Kalle Rovanperä/Janne Halttunen trea i Svenska Rallyt 2020 en av favoriterna till seger i år // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Kalle Rovanperä är en av favoriterna till seger i Svenska Rallyt, Inte nöjd med inställningar

Finländaren Rovanperä blev trea sist Svenska Rallyt kördes år 2020. Vann gjorde teamkamraten i Toyota Elfyn Evans. Båda dessa är segerfavoriter till årets rally i Umeå. I Monte Carlo rallyt, som var premiär rally för de nya Rally 1 bilarna, hade Kalle Rovanperä problem med att få till de rätta inställningarna, under hela rallyt testade finländaren olika inställningar och fick till det sista dagen och tog full pott på Power State sträckan. Inför Svenska Rallyt uppger Kalle till Brittiska Autosport att man har testat för lite på snö och att det kan bli svårt med att få till det med nya bilens inställningar på grund av för lite tester och Svenska Rallyt har helt andra förutsättningar än tidigare år. Med helt nya sträckor för hela rallyt och ny plats.

Toyota kom med som fabriksteam 2017 och vann sin första seger just i Svenska Rallyt samma år, genom nuvarande Team Chefen Jari-Matti Latvala. Det har blivit ytterligare 2 segrar för teamet i rallyt 2019 Ott Tänak och 2020 Elfyn Evans . Årets Rally VM som för första gången sedan 2013 är utan 8 faldige världsmästaren Sebastien Ogier, som varit fabriksförare för Toyota sedan 2020. Estländaren Ott Tänak är den enda föraren i årets startfält som har vunnit VM, 2019 då som fabriksförare för Toyota sedan tre år tillbaka för Hyundai teamet och har fem segrar totalt i Hyundai

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter