Skip to content

Vi gör radio för Västerbottningarna

P4 Västerbotten chef svarar på kritiken om nedläggningen av rallyradion

Under många år har P4 Värmland tillsammans med SR sporten sänd rallyradion. När nu VM rallyt avgörs i Västerbotten och Umeå har den lokal radiostationen att inte sända rallyradion. Matti Lilja kanalchef för P4 Västerbotten vill ha radio för alla västerbottningar och säger i en kommentar
-” Rallyt är ett stort arrangemang som vi kommer att följa i vår allmänna bevakning. Ingen som lyssnar på P4 Västerbotten kommer att rallyt pågår, samtidigt som vi har en bred publik och därmed också en ambition att ha något för alla. Vi gör således inte radio enbart för rallypubliken utan främst för dem som bor i Västerbotten. Det är vårt uppdrag. Någon regelrätt rallyradio med resultatrapportering i realtid för alla sträckor kommer vi inte ha. Däremot kommer vi ha P4-radio för västerbottningarna och spegla det det som händer i Västerbotten, i detta fall naturligtvis även ett så stort evenemang som rallyt är. Det blir massor av rally men inte på samma som det varit i Värmland” avslutar kanalchefen Matti Lilja

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter