Skip to content

Sebastien Ogier i WEC

Photo Frederic Le Floc’h / DPPI

Rallyvärldsmästaren kör full säsong för Richard Mille Racing Team

Sebastien Ogier som i slutet av året meddelade att han inte kommer köra som fabriksförare i Rally VM 2022, utan bara sporadiska inhopp för Toyota WRT under 2022. Ogier som tagit åtta VM titlar under sin karriär i Rally VM. Går nu över till att köra full säsong för Richard Mille team i World Endurance Championship. Ogier säger i ett pressmeddelande:
-” Jag vet att det är en stor utmaning, men jag har letat efter ett program som motiverar mig mer än det enkla alternativet, Fram tills nu har jag fokuserat på min rallykarriär, men det har varit i tankarna länge att uthållighetsracing kan vara en utmaning. Alla förare tenderar att vara lite självcentrerade, men det kommer en tid som du vill göra mer, när du har turen att haft en framgångsrik karriär. LMP” är en fantastisk kategori och det bästa sättet för mig att nå den högsta nivån av uthållighetsracing och förbättra mig i denna disciplin. Jag är definitivt en nybörjare, men jag vill roa mig samtidigt som jag bedömer vad som är möjligt och hur nära jag kan komma det bästa. Säger Rallyvärldsmästaren Ogier

2022 FIA World Endurance Championship-kalender
12-13 mars: Prolog – Sebring (USA)
18 mars: 1000 Miles of Sebring (USA)
7 maj: 6 Hours of Spa-Francorchamps (Belgien)
8-12 juni: 24 Hours of Le Mans (Frankrike)
10 juli: 6 Hours of Monza (Italien)
11 september: 6 Hours of Fuji (Japan)
11 november: 8 Hours of Bahrain (Bahrain)

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter