Skip to content

Rally Kenya i WRC kalendern till 2026

Photographer: Romain Thuillier

Rally Kenya skrev i samband med Rallye Monte Carlo ett sex årskontrakt

Safari Rally Kenya, ett av dom mest exotiska rallyn i WRC kalendern, klev in i VM kalendern redan 1973 och kördes ända fram till 2002 , för att sedan göra comeback 2020 då man fick ställa in på grund covid pandemin. 2021 kunde man köra rallyt som Sebastien Ogier /Julien Ingrassia vann. Man finns även med i årets kalender 23-26 Juni och hade kontrakt fram till 2023 . I samband med förra helgens Rallye Monte Carlo förlängde man kontraktet fram till 2026.

WRC promoters verkställande Direktör Jona Siebel är nöjd.
-” Det är det överlägset längsta kontraktet vi någonsin har skrivit på . Efter ett uppehåll på 9 år var det en mycket stark comeback förra året och det fanns en hög motivation från båda sidor att få detta långsiktiga partnerskap. Nu har vi det. Det är en sådan ikonisk händelse och Kenya är ett fantastiskt land med ett varierat djurliv, natur och härliga människor med ett starkt safari arv.” säger Siebel

Amina Mohammed, Kenyas regeringssekreterare för sport, kulturarv och Kenyas Motor Sports Federation president Phineas Kimathi är glada över att vara tillbaka som en VM arrangör.
-” Vi kunde leverera till landet ett Safari Rally som är en del av vårt arv och som vi hade förlorat i många många år. Det här är ett riktigt historiskt ögonblick för oss. Vi ser fram emot många fler spännande Safari Rally. Det är ett väldigt, väldigt stolt ögonblick för oss, för vårt land och ett stolt ögonblick för alla oss som har arbetet med det här” avslutar Amina Mohammed.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter