Skip to content

Rally Kenya i WRC kalendern till 2026

Rally Kenya skrev i samband med Rallye Monte Carlo ett sex årskontrakt

Safari Rally Kenya, ett av dom mest exotiska rallyn i WRC kalendern, klev in i VM kalendern redan 1973 och kördes ända fram till 2002 , för att sedan göra comeback 2020 då man fick ställa in på grund covid pandemin. 2021 kunde man köra rallyt som Sebastien Ogier /Julien Ingrassia vann. Man finns även med i årets kalender 23-26 Juni och hade kontrakt fram till 2023 . I samband med förra helgens Rallye Monte Carlo förlängde man kontraktet fram till 2026.

WRC promoters verkställande Direktör Jona Siebel är nöjd.
-” Det är det överlägset längsta kontraktet vi någonsin har skrivit på . Efter ett uppehåll på 9 år var det en mycket stark comeback förra året och det fanns en hög motivation från båda sidor att få detta långsiktiga partnerskap. Nu har vi det. Det är en sådan ikonisk händelse och Kenya är ett fantastiskt land med ett varierat djurliv, natur och härliga människor med ett starkt safari arv.” säger Siebel

Amina Mohammed, Kenyas regeringssekreterare för sport, kulturarv och Kenyas Motor Sports Federation president Phineas Kimathi är glada över att vara tillbaka som en VM arrangör.
-” Vi kunde leverera till landet ett Safari Rally som är en del av vårt arv och som vi hade förlorat i många många år. Det här är ett riktigt historiskt ögonblick för oss. Vi ser fram emot många fler spännande Safari Rally. Det är ett väldigt, väldigt stolt ögonblick för oss, för vårt land och ett stolt ögonblick för alla oss som har arbetet med det här” avslutar Amina Mohammed.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter