Skip to content

Mattias Adielsson för M-sport i Svenska Rallyt

Idag presenterade Svenska Rallyt anmälningslista för Svenska Rallyt. Mattias Adielsson och Jari Huttunen i WRC2 för M-Sport

Det är många glädjande överraskningar i anmälningslistan till Svenska Rallyt 2022. Mattias Adielsson med kartläsaren David Arhusiander till start för M-Sport i WRC 2 klassen i en Ford Fiesta . P-G Andersson gör sin första VM start sedan 2013. Oliver Solberg för Hyundai Teamet i Rally 1 klassen. Helgens Rally Monte Carlo vanns ju av Sebastien Loeb i M-Sports Ford Puma, till svenska rallyt tar Lorenzo Bertelli plats i teamets fjärde bil förutom Bertelli, kommer Craig Breen, Adrien Fourmaux och Gus Greensmith med svenske Jonas Andersson till start för det engelska Ford Teamet . Varken Sebastien Loeb eller Sebastien Ogier kommer till start, Loeb gjorde ett inhopp i Monte Carlo och har ingen ny start på gång för teamet. Toyotas Sebastien Ogier som inför denna säsong meddelat att han enbart kommer göra sporadiska inhopp nästa start blir troligen Kroatien i April för Ogier. I Toyota Teamet ersätter Esapekka Lappi Ogier tillsammans med Elfyn Evans, Kalle Rovanperä och Takamoto Katsuta . Hyundais Rally 1 uppställning i Umeå kommer förutom Solberg Thierry Neuville, Ott Tänak . En annan som gör comeback är Ole-Christan Veiby som kommer till start i en VW Polo R5. I frånvaro av Ogier och Loeb blir det Kalle Rovanperä som efter powerstage segern i Monte och har flest VM poäng som får starta först i Rally Sweden 2022, som för första gången i WRC historien körs i Västerbotten med orten Umeå som bas 24-27 Februari. Det har varit ett rally som i samband med flytten haft problem att få till allt men enligt uppgifter är allt på plats nu.

I samband med VM rallyt kommer även Rally Historic köras med bland annat Svenska Rallyt veteranen Lasse Storm och Arne Rådström.

Umeå blir centralort där service platsen kommer vara vid det stora mässområdet Nolia, gångavstånd från stadens centrum. Man startar med en shakedown på torsdags morgonen 24 februari och avslutar med Power Sträckan Sarsjöliden 13,93 km runt 12 på söndag 27 Februari

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter