Skip to content

Mattias Adielsson för M-sport i Svenska Rallyt

Idag presenterade Svenska Rallyt anmälningslista för Svenska Rallyt. Mattias Adielsson och Jari Huttunen i WRC2 för M-Sport

Det är många glädjande överraskningar i anmälningslistan till Svenska Rallyt 2022. Mattias Adielsson med kartläsaren David Arhusiander till start för M-Sport i WRC 2 klassen i en Ford Fiesta . P-G Andersson gör sin första VM start sedan 2013. Oliver Solberg för Hyundai Teamet i Rally 1 klassen. Helgens Rally Monte Carlo vanns ju av Sebastien Loeb i M-Sports Ford Puma, till svenska rallyt tar Lorenzo Bertelli plats i teamets fjärde bil förutom Bertelli, kommer Craig Breen, Adrien Fourmaux och Gus Greensmith med svenske Jonas Andersson till start för det engelska Ford Teamet . Varken Sebastien Loeb eller Sebastien Ogier kommer till start, Loeb gjorde ett inhopp i Monte Carlo och har ingen ny start på gång för teamet. Toyotas Sebastien Ogier som inför denna säsong meddelat att han enbart kommer göra sporadiska inhopp nästa start blir troligen Kroatien i April för Ogier. I Toyota Teamet ersätter Esapekka Lappi Ogier tillsammans med Elfyn Evans, Kalle Rovanperä och Takamoto Katsuta . Hyundais Rally 1 uppställning i Umeå kommer förutom Solberg Thierry Neuville, Ott Tänak . En annan som gör comeback är Ole-Christan Veiby som kommer till start i en VW Polo R5. I frånvaro av Ogier och Loeb blir det Kalle Rovanperä som efter powerstage segern i Monte och har flest VM poäng som får starta först i Rally Sweden 2022, som för första gången i WRC historien körs i Västerbotten med orten Umeå som bas 24-27 Februari. Det har varit ett rally som i samband med flytten haft problem att få till allt men enligt uppgifter är allt på plats nu.

I samband med VM rallyt kommer även Rally Historic köras med bland annat Svenska Rallyt veteranen Lasse Storm och Arne Rådström.

Umeå blir centralort där service platsen kommer vara vid det stora mässområdet Nolia, gångavstånd från stadens centrum. Man startar med en shakedown på torsdags morgonen 24 februari och avslutar med Power Sträckan Sarsjöliden 13,93 km runt 12 på söndag 27 Februari

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter