Skip to content

Ny bil och ny kartläsare stoppade inte Sebastien Loeb

Det blev succé för M-Sport med nya Ford Puma Rally 1 . Loeb segrade Breen trea .

Sebastien Ogier Toyota såg ut att gå mot sin nionde Monte Carlo seger, men en punktering på nästa sista sträckan och tio sekunders tidstillägg för tjuvstart på Power Stage sträckan, bäddade för M-Sports Sebastien Loeb med nya kartläsaren Isabelle Galmiche att vinna rallyt. Segern är den åttonde Monte Carlo segern för Loeb, senast var 2013. Craig Breen som gjorde sin första start som heltidsfabriksförare för M-sport tog en tredje plats 1,39,8 efter teamkollegan Loeb. M-Sports tredje förare som fullföljde rallyt, Gus Greensmith med Jonas Andersson som kartläsare slutade på en femte plats och tog under rallyt Greensmiths första sträckseger i karriären. Toyotas Kalle Rovanperä imponerade under rallyt, klättrade från nionde plats på fredagen till en fjärde plats totalt. Thierry Neuville var den enda Hyundai förare som fullföljde rallyt, blev sexa. Oliver Solberg fick bryta rallyt på söndags morgonen efter haft problem hela helgen med att avgaser kom in i bilen, tillsammans med teamet beslutade man avbryta rallyt på grund säkerhetsrisk för Oliver o Elliot.

Andreas Mikkelsen med nya kartläsaren Torstein Eriksen tog ännu en WRC 2 seger , de båda norrmännen kunde vinna med 55,4 sekunder före Eric Cais, Trea blev Nikolay Gryazin . I WRC 3 tog Finländaren och JWRC champion 2021 Sami Pajari sin första seger i WRC 3 klassen i sin första start i klassen.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter