Skip to content

Ny bil och ny kartläsare stoppade inte Sebastien Loeb

Det blev succé för M-Sport med nya Ford Puma Rally 1 . Loeb segrade Breen trea .

Sebastien Ogier Toyota såg ut att gå mot sin nionde Monte Carlo seger, men en punktering på nästa sista sträckan och tio sekunders tidstillägg för tjuvstart på Power Stage sträckan, bäddade för M-Sports Sebastien Loeb med nya kartläsaren Isabelle Galmiche att vinna rallyt. Segern är den åttonde Monte Carlo segern för Loeb, senast var 2013. Craig Breen som gjorde sin första start som heltidsfabriksförare för M-sport tog en tredje plats 1,39,8 efter teamkollegan Loeb. M-Sports tredje förare som fullföljde rallyt, Gus Greensmith med Jonas Andersson som kartläsare slutade på en femte plats och tog under rallyt Greensmiths första sträckseger i karriären. Toyotas Kalle Rovanperä imponerade under rallyt, klättrade från nionde plats på fredagen till en fjärde plats totalt. Thierry Neuville var den enda Hyundai förare som fullföljde rallyt, blev sexa. Oliver Solberg fick bryta rallyt på söndags morgonen efter haft problem hela helgen med att avgaser kom in i bilen, tillsammans med teamet beslutade man avbryta rallyt på grund säkerhetsrisk för Oliver o Elliot.

Andreas Mikkelsen med nya kartläsaren Torstein Eriksen tog ännu en WRC 2 seger , de båda norrmännen kunde vinna med 55,4 sekunder före Eric Cais, Trea blev Nikolay Gryazin . I WRC 3 tog Finländaren och JWRC champion 2021 Sami Pajari sin första seger i WRC 3 klassen i sin första start i klassen.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter