Skip to content

Hyundai redo för sin nionde säsong

Oliver Solberg kommer till start i Hyundai färger som fabriksförare för första gången Photgrapher: Vincent Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Rally Monte Carlo 20-23 inleder Hyundai:s nionde säsong som fabriksteam med Ott Tänak , Thierry Neuville och Oliver Solberg

90 års firande Monte Carlo inleder årets WRC med att vara tillbaka med serviceplatsen i Monaco efter varit i Franska Alpernas ort GAP under 6 år . 95% av sträckorna är delvis helt nya eller varit före 2014. Årets franska rally är inte bara utmanande sträckor utan även för Hyundai då man för första gången kommer köra Rally 1 Hybrid bilen i tävlingssammanhang. Biträdande teamchefen Julien Moncet säger :
-” Vi är glda över att att få se debuten för de nya hybrydRall1 bilarna . Detta blir kulmen på en intensiv period av tekniska utveckling från hela vår organisation. Vår nya bil har genomgått omfattande tester för att förbereda oss för Monte-Carlo, som kommer att bli en tuff utmaning för alla. Tillförligheten kommer att spela en nyckelroll när vi testar de nya bilarna. För Hyundai Motorsport är vårt långsiktiga mål i år att återigen slåss om WRC titlarna. Vi vet att för att uppnå detta skulle det vara en stor fördel att säkra ett starkt resultat i den första tävlingen. Som team kommer vi att göra allt vi kan för att få en positiv start på 2022 med våra tre förare” avslutar Julien Moncet

Förutom Thierry Neuville som gör sin nionde säsong för teamet och 2019 världsmästaren Ott Tänak som gör sin andra säsong för det Korenska bilmärket kommer Oliver Solberg göra debut som kontrakterad fabriksförare i Monte Carlo. Solberg säger:
-” Det kommer att bli mycket spännande att starta för första gången som fabriksförare. Jag tror att vi har realistiska förväntningar på Monte-Carlo rallyt, det viktigaste för oss är att bara hjälpa teamet så mycket som möjligt. Rallye Monte Carlo är ett rally där allt kan hända, en etapp kan börja med snö och sluta med asfalt, så det är ett mycket intressant och oförutsägbart sätt att börja säsongen med de nya bilarna, men det är också spännande. Jag vet att det kommer att ta lite tid att hitta min rytm, men jag har de bästa killarna i teamet att lära mig av” säger 20 årige Oliver.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter