Skip to content

Hyundai redo för sin nionde säsong

Rally Monte Carlo 20-23 inleder Hyundai:s nionde säsong som fabriksteam med Ott Tänak , Thierry Neuville och Oliver Solberg

90 års firande Monte Carlo inleder årets WRC med att vara tillbaka med serviceplatsen i Monaco efter varit i Franska Alpernas ort GAP under 6 år . 95% av sträckorna är delvis helt nya eller varit före 2014. Årets franska rally är inte bara utmanande sträckor utan även för Hyundai då man för första gången kommer köra Rally 1 Hybrid bilen i tävlingssammanhang. Biträdande teamchefen Julien Moncet säger :
-” Vi är glda över att att få se debuten för de nya hybrydRall1 bilarna . Detta blir kulmen på en intensiv period av tekniska utveckling från hela vår organisation. Vår nya bil har genomgått omfattande tester för att förbereda oss för Monte-Carlo, som kommer att bli en tuff utmaning för alla. Tillförligheten kommer att spela en nyckelroll när vi testar de nya bilarna. För Hyundai Motorsport är vårt långsiktiga mål i år att återigen slåss om WRC titlarna. Vi vet att för att uppnå detta skulle det vara en stor fördel att säkra ett starkt resultat i den första tävlingen. Som team kommer vi att göra allt vi kan för att få en positiv start på 2022 med våra tre förare” avslutar Julien Moncet

Förutom Thierry Neuville som gör sin nionde säsong för teamet och 2019 världsmästaren Ott Tänak som gör sin andra säsong för det Korenska bilmärket kommer Oliver Solberg göra debut som kontrakterad fabriksförare i Monte Carlo. Solberg säger:
-” Det kommer att bli mycket spännande att starta för första gången som fabriksförare. Jag tror att vi har realistiska förväntningar på Monte-Carlo rallyt, det viktigaste för oss är att bara hjälpa teamet så mycket som möjligt. Rallye Monte Carlo är ett rally där allt kan hända, en etapp kan börja med snö och sluta med asfalt, så det är ett mycket intressant och oförutsägbart sätt att börja säsongen med de nya bilarna, men det är också spännande. Jag vet att det kommer att ta lite tid att hitta min rytm, men jag har de bästa killarna i teamet att lära mig av” säger 20 årige Oliver.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter