Skip to content

Solberg medverkande vid avtäckningen Rally 1 bilen

Oliver Solberg och övriga fabriksförare medverkande vid avtäckning av Rally 1 bilarna . Tillsammans med nyvalde FIA Presidenten Mohammed Ben Sulayem

Samtliga fabriksförare och teamchefer från Hyundai, M-Sport o Toyota fanns med när de nya hybrid Rally 1 bilarna presenterades igår (lördag) vid Hangar 7 Salzburg flygmuseum Österrike . I Närvaro av nyvalde FIA presidenten Mohammed Ben Sulayem avtäcktes de tre Fabriksteamens Rally 1 bilar . De nya Rally 1 bilarna med Plug In Hybrid som bygger på ett uppgraderat chassi med säkerhetsceller, 100 procent fossilfritt bränsle . Bilarna kombinerar 100 kW elmotor med en tävlingsbeprövad 1,6 liters turboladdat bensinmotor, Paketet höjer toppeffekterna till mer än 500hk samtidigt som de skadliga utsläppens minskas.

FIA Presidenten Ben Sulayem som själv deltagit i WRC sade efter avtäckningen av de tre Rally 1 bilarna :
-”Dagens lansering av den nya Rally 1-eran är ett mycket stolt och betydelsefullt ögonblick för FIA, och hela rallyfamiljen och jag vill gratulera WRC promotor till att ha levererat en fantastisk show i början av mästerskapets 50-årsjubileumsäsong . Entusiasmen för FIA:s nya tekniska föreskrifter har varit mycket tydlig under de senaste månaderna och dagens evenemang underströk ytterligare det momentum som kommer från teamen och tillverkarna, med Rally Monte-Carlo bara några dagar bort. Förutom att hybridtekniken tillför ett nytt dynamiskt lager av prestanda i kombination med säkerhetsförbättringar, kommer Rally 1 bilarna att använda 100 procent hållbart bränsle och arbete pågår också för att uppnå större hållbarhet i organisationen av varje omgång i WRC, Jag ser fram emot en spännande säsong” Avslutar Ben Sylayem

Team Hyundai
Team Ford
Team Toyota

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter