Skip to content

Värmländsk dominans när North Rally avgjordes

Foto: Anders Blomqvist

För första gången sedan 1983 stod Norrbotten som SM arrangör i helgens North Rally . En SM deltävling i riktig kyla och mycket snö. P-G Andersson tog hand om tempot från början.

51 ekipage stod på startlinjen när North Rally började på fredags kvällen med två sträckor. På förhand skulle det bli en kamp mellan P-G Andersson, Pontus Tidemand och Mattias Adielsson en trio som var i topp efter fredagens etapp i nämnd ordning. En ställning som stod sig ända fram till SS4 lördagens andra sträcka då Mattias Adielsson fick bryta rallyt med tekniska fel på sin Ford Fiesta . Jari Liiten tog då över tredje platsen för Jonas Åkesson som redan på SS5 tog över bronsplatsen från Jari en placering som Åkesson kunde behålla ända in i mål , Pontus Tidemand tvåa och P-G Andersson tog hem ännu en SM seger. Vilket gjorde att det blev dubbelt Värmländsk i totalen, Hemmaföraren Michael Wikström i sin nya bil Ford Fiesta WRC kunde han hissa den norrländska fanan i topp efter seger i Nationella 4 WD dryga 3,50 före ytterligare en värmlänning Mats Jonsson. I 2wd Internationella kunde Albin Nordh ta hem segern i både klassen och JSM Internationella klassen före Isak Reiersen som hade Dennis Rådströms tidigare kartläsare vid sin sida för första gången. Hälsninglands Patrik Flodin kunde tillsammans med Göran Bergsten ta hem ännu en seger med sin Volvo 940 i Nationella 2 WD klassen. I JSM 2 wd nationella klassen tog Mathias Savela hem segern.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter