Skip to content

Värmländsk dominans när North Rally avgjordes

För första gången sedan 1983 stod Norrbotten som SM arrangör i helgens North Rally . En SM deltävling i riktig kyla och mycket snö. P-G Andersson tog hand om tempot från början.

51 ekipage stod på startlinjen när North Rally började på fredags kvällen med två sträckor. På förhand skulle det bli en kamp mellan P-G Andersson, Pontus Tidemand och Mattias Adielsson en trio som var i topp efter fredagens etapp i nämnd ordning. En ställning som stod sig ända fram till SS4 lördagens andra sträcka då Mattias Adielsson fick bryta rallyt med tekniska fel på sin Ford Fiesta . Jari Liiten tog då över tredje platsen för Jonas Åkesson som redan på SS5 tog över bronsplatsen från Jari en placering som Åkesson kunde behålla ända in i mål , Pontus Tidemand tvåa och P-G Andersson tog hem ännu en SM seger. Vilket gjorde att det blev dubbelt Värmländsk i totalen, Hemmaföraren Michael Wikström i sin nya bil Ford Fiesta WRC kunde han hissa den norrländska fanan i topp efter seger i Nationella 4 WD dryga 3,50 före ytterligare en värmlänning Mats Jonsson. I 2wd Internationella kunde Albin Nordh ta hem segern i både klassen och JSM Internationella klassen före Isak Reiersen som hade Dennis Rådströms tidigare kartläsare vid sin sida för första gången. Hälsninglands Patrik Flodin kunde tillsammans med Göran Bergsten ta hem ännu en seger med sin Volvo 940 i Nationella 2 WD klassen. I JSM 2 wd nationella klassen tog Mathias Savela hem segern.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter