Skip to content

Toyota skänker bort sina 14 Yaris WRC

Ogier, Mäkinen, Latvala och Tänak får varsin Toyota Yaris WRC

När nu WRC bilen fasats ut och man börjar köra med Hybrid Rally 1 bilen istället kommer Toyota att skänka bort sina 14 Yaris WRC. Tommi Mäkinen som var med och startade Toyotas fabriksteam får en bil. Nuvarande Teamchefen Jari-Matti Latvala kommer att fylla på sitt museum med Yaris WRC. Ott Tänak som körde för teamet 2019 när han blev världsmästare och även Sebasrien Ogier kommer att få en Toyota Yaris WRC i sin ägo.

Toyota Gazzo Racing WRT gick in som fabriksteam i WRC 2017 under Tommi Mäkinens regi i hemmaorten Puuppola. Tommi sålde sin verksamhet till den Japanska tillverkaren 2019 och slutade som teamchef 2020 för att bli Toyotas Motorsportrådgivare . Toyota flyttade all sin verksamhet till Jyväskylä och lade ner kontoret i Tallin . Totalt jobbar 150 personer i Jyväskylä basen . Sedan 2017 har man tagit 26 segrar i WRC . Teamchefen Jari-Matti Latvala tog teamets första seger i Svenska Rallyt 2017. Ott Tänak som tillhörde Toyota teamet under 2018-2019 Har tagit flest segrar i Toyota Yaris hela 10 stycken.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter