Skip to content

Toyota skänker bort sina 14 Yaris WRC

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Ogier, Mäkinen, Latvala och Tänak får varsin Toyota Yaris WRC

När nu WRC bilen fasats ut och man börjar köra med Hybrid Rally 1 bilen istället kommer Toyota att skänka bort sina 14 Yaris WRC. Tommi Mäkinen som var med och startade Toyotas fabriksteam får en bil. Nuvarande Teamchefen Jari-Matti Latvala kommer att fylla på sitt museum med Yaris WRC. Ott Tänak som körde för teamet 2019 när han blev världsmästare och även Sebasrien Ogier kommer att få en Toyota Yaris WRC i sin ägo.

Toyota Gazzo Racing WRT gick in som fabriksteam i WRC 2017 under Tommi Mäkinens regi i hemmaorten Puuppola. Tommi sålde sin verksamhet till den Japanska tillverkaren 2019 och slutade som teamchef 2020 för att bli Toyotas Motorsportrådgivare . Toyota flyttade all sin verksamhet till Jyväskylä och lade ner kontoret i Tallin . Totalt jobbar 150 personer i Jyväskylä basen . Sedan 2017 har man tagit 26 segrar i WRC . Teamchefen Jari-Matti Latvala tog teamets första seger i Svenska Rallyt 2017. Ott Tänak som tillhörde Toyota teamet under 2018-2019 Har tagit flest segrar i Toyota Yaris hela 10 stycken.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter