Skip to content

Första Rally SM sedan 1983

För första gången arrangerar Norrbottens Motorsällskap Boden en SM deltävling 7-8 Januari . Det är även första gången sedan 1983 som ett Svenskt Mästerskap körs i Norrbotten.

Senast ett SM kördes i Norrbotten var den 12 Mars 1983 Rally Norsk Data med Luleå som bas. Nu står Norrbottens Motorsällskap Boden som arrangör och inleder Rally SM 2022 i ett riktigt vinterskrudat landskap, under veckan har det varit runt -25 och man har mycket snö och det kommer att snöa kraftigt i området i början av veckan, men upphöra någon dag innan rally start den 7 Januari. 8 sträckor körs på totalt 123 SS km och avslutas på lördag, 8 januari med Power Stage sträcka vid Boden Energi Arena. Totalt är 53 förare anmälda . I Internationella klassen 4 WD är 15 anmälda, däribland 2021 Svenska Mästare P-G Andersson/Anders Fredriksson i en Ford Fiesta. Pontus Tidemand kom med en sen anmälan i en Skoda Fabia EVO tillsammans med kartläsaren Norske Morten Erik Abrahamsen . Mattias Adielsson byter kartläsare inför säsongen och har kartläsarstjärnskottet Maja Bengtsson i stolen. Team Nybe satsar hårt även 2022 och har anmält Jonas Åkesson/ Martin Holmdahl , Christoffer Haglund/Mikael Kjellgren båda i Skoda Fabia R5 , Jonas Kruse fortsätter i teamet även 2022 nu med ny kartläsare Nellie Kjellgren i en Ford Fiesta R5. Nationella 4 WD med 8 anmälda finns bland annat hemmaföraren Michael Wikström/Lennart Nilsson i en Ford Fiesta WRC och Mr ”No problem” Mats Jonsson/Jona Magnusson . Internationella 2 WD är bara fem ekipage anmälda där Albin Nordh med kartläsaren Alexander Glavsjö i en Ford Fiesta får anses som favorit. Största klassen är nationella 2 WD med 20 anmälda med bland annat ilsbos Patrik Flodin i en Volvo 940. Adam Backström/Robin Nyström gör en intressant start i sin Volvo PV 544. Standard klassen med 5 deltagare 4 från södra Sverige och samtliga i Volvo 940 , Västerbottningen Eric Sjöström/Eric Lennartsson i en Opel Astra GT.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter