Skip to content

Första Rally SM sedan 1983

Jonas Kruse kör SM för Team Nybe 2022 med ny kartläsare Nellie Karlsson

För första gången arrangerar Norrbottens Motorsällskap Boden en SM deltävling 7-8 Januari . Det är även första gången sedan 1983 som ett Svenskt Mästerskap körs i Norrbotten.

Senast ett SM kördes i Norrbotten var den 12 Mars 1983 Rally Norsk Data med Luleå som bas. Nu står Norrbottens Motorsällskap Boden som arrangör och inleder Rally SM 2022 i ett riktigt vinterskrudat landskap, under veckan har det varit runt -25 och man har mycket snö och det kommer att snöa kraftigt i området i början av veckan, men upphöra någon dag innan rally start den 7 Januari. 8 sträckor körs på totalt 123 SS km och avslutas på lördag, 8 januari med Power Stage sträcka vid Boden Energi Arena. Totalt är 53 förare anmälda . I Internationella klassen 4 WD är 15 anmälda, däribland 2021 Svenska Mästare P-G Andersson/Anders Fredriksson i en Ford Fiesta. Pontus Tidemand kom med en sen anmälan i en Skoda Fabia EVO tillsammans med kartläsaren Norske Morten Erik Abrahamsen . Mattias Adielsson byter kartläsare inför säsongen och har kartläsarstjärnskottet Maja Bengtsson i stolen. Team Nybe satsar hårt även 2022 och har anmält Jonas Åkesson/ Martin Holmdahl , Christoffer Haglund/Mikael Kjellgren båda i Skoda Fabia R5 , Jonas Kruse fortsätter i teamet även 2022 nu med ny kartläsare Nellie Kjellgren i en Ford Fiesta R5. Nationella 4 WD med 8 anmälda finns bland annat hemmaföraren Michael Wikström/Lennart Nilsson i en Ford Fiesta WRC och Mr ”No problem” Mats Jonsson/Jona Magnusson . Internationella 2 WD är bara fem ekipage anmälda där Albin Nordh med kartläsaren Alexander Glavsjö i en Ford Fiesta får anses som favorit. Största klassen är nationella 2 WD med 20 anmälda med bland annat ilsbos Patrik Flodin i en Volvo 940. Adam Backström/Robin Nyström gör en intressant start i sin Volvo PV 544. Standard klassen med 5 deltagare 4 från södra Sverige och samtliga i Volvo 940 , Västerbottningen Eric Sjöström/Eric Lennartsson i en Opel Astra GT.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter