Skip to content

Första Rally SM sedan 1983

Jonas Kruse kör SM för Team Nybe 2022 med ny kartläsare Nellie Karlsson

För första gången arrangerar Norrbottens Motorsällskap Boden en SM deltävling 7-8 Januari . Det är även första gången sedan 1983 som ett Svenskt Mästerskap körs i Norrbotten.

Senast ett SM kördes i Norrbotten var den 12 Mars 1983 Rally Norsk Data med Luleå som bas. Nu står Norrbottens Motorsällskap Boden som arrangör och inleder Rally SM 2022 i ett riktigt vinterskrudat landskap, under veckan har det varit runt -25 och man har mycket snö och det kommer att snöa kraftigt i området i början av veckan, men upphöra någon dag innan rally start den 7 Januari. 8 sträckor körs på totalt 123 SS km och avslutas på lördag, 8 januari med Power Stage sträcka vid Boden Energi Arena. Totalt är 53 förare anmälda . I Internationella klassen 4 WD är 15 anmälda, däribland 2021 Svenska Mästare P-G Andersson/Anders Fredriksson i en Ford Fiesta. Pontus Tidemand kom med en sen anmälan i en Skoda Fabia EVO tillsammans med kartläsaren Norske Morten Erik Abrahamsen . Mattias Adielsson byter kartläsare inför säsongen och har kartläsarstjärnskottet Maja Bengtsson i stolen. Team Nybe satsar hårt även 2022 och har anmält Jonas Åkesson/ Martin Holmdahl , Christoffer Haglund/Mikael Kjellgren båda i Skoda Fabia R5 , Jonas Kruse fortsätter i teamet även 2022 nu med ny kartläsare Nellie Kjellgren i en Ford Fiesta R5. Nationella 4 WD med 8 anmälda finns bland annat hemmaföraren Michael Wikström/Lennart Nilsson i en Ford Fiesta WRC och Mr ”No problem” Mats Jonsson/Jona Magnusson . Internationella 2 WD är bara fem ekipage anmälda där Albin Nordh med kartläsaren Alexander Glavsjö i en Ford Fiesta får anses som favorit. Största klassen är nationella 2 WD med 20 anmälda med bland annat ilsbos Patrik Flodin i en Volvo 940. Adam Backström/Robin Nyström gör en intressant start i sin Volvo PV 544. Standard klassen med 5 deltagare 4 från södra Sverige och samtliga i Volvo 940 , Västerbottningen Eric Sjöström/Eric Lennartsson i en Opel Astra GT.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter