Skip to content

30 dagar kvar och utan ordinarie team chef

Photographer: Jordi Rierola Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Det var den 7 december som Hyundais teamchef Andrea Adamo avgick med omedelbar verkan efter sex år. Scott Noh Hyundais chef tillträde som tillfällig lösning .

Återstår bara 30 dagar innan 2022 års säsong av WRC startar. Ett år med helt nya bilar och regler och Hyundai står fortfarande utan ordinarie team chef efter Andrea Adamo. Scott Noh som tillträdde direkt efter Adamos beslut säger själv att han är en tillfällig lösning och har inte en målsättning att vara team chef när 2022 år säsong startar. Det har varit ganska tyst i denna fråga från det tyska motorsportteamet. Många rykten har florerat bland annat att Toyotas Tekniska Chef Tom Flower skulle överta posten ett rykte som tillbakavisas av Jari Matti Latvala team chef för Toyota, även Petter Solberg har förekommit i spekulationer, Till Worldrally svarar Petter att han inte vill lämna några kommentarer. Ett nytt namn som dykt upp är Yves Matton, FIA:s rallydirektör som har avsagt sig uppdraget i FIA omgående. Matton som tidigare varit team chef för Citroen Teamet. Skall förarna Neuville, Tänak, Solberg och Sordo få en ordinarie teamchef innan Monte Carlo rallyt är den stora frågan just nu.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter