Skip to content

30 dagar kvar och utan ordinarie team chef

Det var den 7 december som Hyundais teamchef Andrea Adamo avgick med omedelbar verkan efter sex år. Scott Noh Hyundais chef tillträde som tillfällig lösning .

Återstår bara 30 dagar innan 2022 års säsong av WRC startar. Ett år med helt nya bilar och regler och Hyundai står fortfarande utan ordinarie team chef efter Andrea Adamo. Scott Noh som tillträdde direkt efter Adamos beslut säger själv att han är en tillfällig lösning och har inte en målsättning att vara team chef när 2022 år säsong startar. Det har varit ganska tyst i denna fråga från det tyska motorsportteamet. Många rykten har florerat bland annat att Toyotas Tekniska Chef Tom Flower skulle överta posten ett rykte som tillbakavisas av Jari Matti Latvala team chef för Toyota, även Petter Solberg har förekommit i spekulationer, Till Worldrally svarar Petter att han inte vill lämna några kommentarer. Ett nytt namn som dykt upp är Yves Matton, FIA:s rallydirektör som har avsagt sig uppdraget i FIA omgående. Matton som tidigare varit team chef för Citroen Teamet. Skall förarna Neuville, Tänak, Solberg och Sordo få en ordinarie teamchef innan Monte Carlo rallyt är den stora frågan just nu.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter