Skip to content

30 dagar kvar och utan ordinarie team chef

Photographer: Jordi Rierola Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Det var den 7 december som Hyundais teamchef Andrea Adamo avgick med omedelbar verkan efter sex år. Scott Noh Hyundais chef tillträde som tillfällig lösning .

Återstår bara 30 dagar innan 2022 års säsong av WRC startar. Ett år med helt nya bilar och regler och Hyundai står fortfarande utan ordinarie team chef efter Andrea Adamo. Scott Noh som tillträdde direkt efter Adamos beslut säger själv att han är en tillfällig lösning och har inte en målsättning att vara team chef när 2022 år säsong startar. Det har varit ganska tyst i denna fråga från det tyska motorsportteamet. Många rykten har florerat bland annat att Toyotas Tekniska Chef Tom Flower skulle överta posten ett rykte som tillbakavisas av Jari Matti Latvala team chef för Toyota, även Petter Solberg har förekommit i spekulationer, Till Worldrally svarar Petter att han inte vill lämna några kommentarer. Ett nytt namn som dykt upp är Yves Matton, FIA:s rallydirektör som har avsagt sig uppdraget i FIA omgående. Matton som tidigare varit team chef för Citroen Teamet. Skall förarna Neuville, Tänak, Solberg och Sordo få en ordinarie teamchef innan Monte Carlo rallyt är den stora frågan just nu.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter