Skip to content

Rally Sweden räddad

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Efter en lång utdragen process är det nu klart . Rally Sweden 2022 körs i Umeå 24-27 Februari.

Pressmeddelande från Rally Sweden i sin helhet

Arbetat att ta fram den nya bansträckning för Rally Sweden i Umeå har baserats på rallyvägar som tidigare nyttjats i området. 
– Vi har tillsammans med lokala motorklubbar försökt hitta de bästa rallyvägarna Umeåregionen kan erbjuda. Redan under utredningen för över ett år sedan påbörjades arbetet med att få fram möjliga vägar och under resan till idag har väldigt många alternativ hanterats, säger banchefen Johan Magnusson.
– Vår inställning när vi började arbetet var att hitta ”the Umeå way” i detta projekt, så vårt samarbete med lokala krafter har varit helt avgörande för att komma framåt, säger tävlingsledaren Stig-Rune Kjernsli.

Rally Swedens tidsplan är ännu inte helt komplett då två sträckor pga tillståndshanteringen inte är redo att publiceras. Målsättningen är att en uppdaterat tidsplan kan kommuniceras snarast.
– Att vi nu är sena och än idag inte kan kommunicera en komplett tidsplan är absolut inget vi själva önskat. Vårt mål var att ha ett banförslag klart internt före sommaren och med tanke på evenemangets storlek och dess påverkan på en rad olika intressenter kring Umeå så var det en stor utmaning. Utan allt samarbete och all god vilja hade detta inte gått att genomföra, säger vd Glenn Olsson.

WRC Promoter ser fram mot uppstarten av den svenska VM-deltävlingen i Umeå.

Simon Larkin, Event Director, WRC Promoter GmbH:
– Efter att förra veckan personligen tillsammans med FIA, besökt och inspekterat sträckorna, HQ, serviceplatsen och nya arenan, är vi helt övertygade om vilken stor potential evenemanget har att fortsatt växa med denna fantastiska nya värdstad.
– Ett WRC-event är ett extremt utmanande tekniskt, logistiskt och administrativt projekt, så det kommer alltid att finnas svårigheter – speciellt under det första året. Rally Swedens organisation såväl som Umeå som ny värdstad, har vårt fulla stöd för detta nya äventyr, från både FIA och WRC Promoter, och vi ser fram emot februari 2022!

Dela

Läs mer

Solberg fick villkorliga böter på 2000 Euro
Efter att tävlingsledning fått information att Oliver Solberg publicerat en...
Rovanperä och Neuville snabbast på Safari shakedown
Safari Rally Kenya startade idag med shakedown, Loldia sträckan 5,40...
Safari Rally Kenya inleds med närgångna möten med vilda djur i det hisnande Maasai Mara
Det legendariska Safari Rally Kenya inleddes med en unik twist...
Andreas Mikkelsen i Kroatien
Hela 68 förare är anmälda till årets rally Croatia som...
Stor tragedi i rallyvärlden
Det var i samband med det Ungerska Rallyt Esztergom-Nyerges Rally...
Oliver Solberg satsar på utökad ledning
Oliver Solberg och kartläsaren Elliot Edmondsson, mål är att ta...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter