Skip to content

Svenska Rallyt hotat

Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Upplägget för Svenska Rallyt skulle ha varit klart den 11 Oktober. Men ännu är inte allt på plats och en flytt av VM rallyt till Finland närmar sig

Västerbottens tidning Folkbladet uppger idag ,att om inget blir klart inom de närmaste veckorna kommer nog en diskussion om en flytt från WRC promotorn och Internationella Bilsportsförbundet. Handläggare Per Lindström på länsstyrelsen uppger till worldrally att inget är klart utan ansökan är ute på remiss, samtidigt som man begärt kompletteringar från Svenska Rallyt. Senast den 19 december skall alla remissvar och kompletteringar inkommit till länsstyrelsen sen skall myndigheten ta ett beslut. Både militären och samebyarna har inkommit med besvärskrivelse angående rallyts sträckning. Idag den 7 december har Svenska Rallyt , Internationella Bilsportsförbundet och WRC promotor suttit i möte där de behandlat situationen där det framkom att Svenska Rallyt har en press på sig att lösa problemet, men varken WRC promotor eller Bilsportsförbundet har i dagsläget inte tagit över ännu. En av stötte- stenarna är att samebyarna vill ha förskott på sin ersättning och på en sträcka vill två samebyar ha ersättning vilket är helt orimligt enligt Glenn Olsson. Nu har man en vecka på sig att lösa alla knutar innan diskussioner o beslut om Svenska Rallyt skall flyttas ännu en gång, ifjol fick man ju låta Finland överta och om det skulle bli en flytt ligger väl Arctic Rally i Rovaniemi närmast tillhands. Skulle det bli en flytt så dyker ett annat orosmoln upp för Svenska Rallyt AB som har skrivit ett avtal på tre år med Umeå Kommun och regionen där de båda har gått in med drygt 17 miljoner kronor till stöd för rallyt.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter