Skip to content

0,5 skillnad inför 2021 års sista WRC dag

Photographer: Jordi Rierola Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Sebastien Ogier ser ut ta sitt åttonde VM. Oliver Solberg går mot sitt bästa resultat i karriären. Vem blir WRC 3 champion?

Ledningen i Rally Monza har skiftat Ogier har varit i ledningen 9 gånger och har tagit 5 sträcksegrar , Elfyn Evans varit i ledningen 4 gånger och tagit 4 sträcksegrar . Dani Sordo och Thierry Neuville två sträcksegrar var. Inför dagens avslutande etapp på 3 sträckor 39,53 kilometer SS är det 0,5 skillnad mellan de båda Toyota förarna Ogier och Evans . Ogier ser ut att i sin sista start som heltidsfabriksförare tar sin åttonde VM titel efter en hård kamp med Evans i stort hela säsongen. Genom Ogier och Evans placeringar så har man säkrat Toyotas Märkes VM titel. Dani Sordo är på en tredje 27,4 efter Toyota killarna och har sin teamkamrat Thierry Neuville 19,2 bakom sig på en fjärde plats. Oliver Solberg med sin nya kartläsare Elliot Edmundson har imponerat, Placerade sig på en femte plats redan på första sträckan och har aldrig släppt den efter inte varit sämre än sjua på någon sträcka. Solberg som gör sin fjärde start i WRC Hyundai och den andra på asfalt i ett WRC event går mot sitt bästa resultat i sin korta karriär hittills. Svenska ungtuppen redan klar för en fast plats i teamets tredje bil tillsammans Dani Sordo. I WRC 3 klassen är det lika tuff kamp mellan de två VM ledarna Yohan Rossel på en andra plats och Kajetan Kajetanowicz på tredje plats skiljer 2,6 sekunder mellan de båda inför avslutningen. Jari Huttunen som gör sin första start i M-Sport i WRC 2 klassen leder med över minuten till Andreas Mikkelsen som redan har tagit WRC 2 titeln. Nikolay Gryazin som inte kör för VM poäng i rallyt utan bara märkes VM och med sin fjärde plats i RC 2 klassen kan ta Movisport till deras första VM titel .

Följ upplösning på vår live uppdate Live Uppdate

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter