Skip to content

0,5 skillnad inför 2021 års sista WRC dag

Photographer: Jordi Rierola Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Sebastien Ogier ser ut ta sitt åttonde VM. Oliver Solberg går mot sitt bästa resultat i karriären. Vem blir WRC 3 champion?

Ledningen i Rally Monza har skiftat Ogier har varit i ledningen 9 gånger och har tagit 5 sträcksegrar , Elfyn Evans varit i ledningen 4 gånger och tagit 4 sträcksegrar . Dani Sordo och Thierry Neuville två sträcksegrar var. Inför dagens avslutande etapp på 3 sträckor 39,53 kilometer SS är det 0,5 skillnad mellan de båda Toyota förarna Ogier och Evans . Ogier ser ut att i sin sista start som heltidsfabriksförare tar sin åttonde VM titel efter en hård kamp med Evans i stort hela säsongen. Genom Ogier och Evans placeringar så har man säkrat Toyotas Märkes VM titel. Dani Sordo är på en tredje 27,4 efter Toyota killarna och har sin teamkamrat Thierry Neuville 19,2 bakom sig på en fjärde plats. Oliver Solberg med sin nya kartläsare Elliot Edmundson har imponerat, Placerade sig på en femte plats redan på första sträckan och har aldrig släppt den efter inte varit sämre än sjua på någon sträcka. Solberg som gör sin fjärde start i WRC Hyundai och den andra på asfalt i ett WRC event går mot sitt bästa resultat i sin korta karriär hittills. Svenska ungtuppen redan klar för en fast plats i teamets tredje bil tillsammans Dani Sordo. I WRC 3 klassen är det lika tuff kamp mellan de två VM ledarna Yohan Rossel på en andra plats och Kajetan Kajetanowicz på tredje plats skiljer 2,6 sekunder mellan de båda inför avslutningen. Jari Huttunen som gör sin första start i M-Sport i WRC 2 klassen leder med över minuten till Andreas Mikkelsen som redan har tagit WRC 2 titeln. Nikolay Gryazin som inte kör för VM poäng i rallyt utan bara märkes VM och med sin fjärde plats i RC 2 klassen kan ta Movisport till deras första VM titel .

Följ upplösning på vår live uppdate Live Uppdate

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter