Skip to content

Oliver Solbergs dag i Monza

Oliver Solberg/Elliot Edmondson Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Oliver Solberg imponerar i WRC finalen femte bästa tid efter 7 sträckor. Ogier och Evans i intensiv kamp.

Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondson är dagens namn i WRC finalens första dag . Femte bästa tiden redan på första sträckan Gerosa 1 22,11 km . En femte placering totalt som Solberg aldrig släppte under dagen . Efter tre sträckor med en femte plats och tre sträckplaceringar med fjärde bästa tid en sjunde plats på dagens sista sträcka i mörker Grand Prix 6,0 sekunder efter Dani Sordo som tog sin första sträckseger. Solberg har Dani Sordo framför sig på en fjärde plats inför morgondagen 26 sekunder , bakom är Takamoto Katsuta 14,9 efter Solberg. Elfyn Evans leder Rally Monza inför lördagens etapp med 1,4 sekunder före teamkamraten och VM ledaren Sebastien Ogier . Thierry Neuville är på en tredje plats 21,6 efter Evans . Gus Greensmith är ensam M-Sportförare på en sjunde plats efter att teamkamraten Adrien Fourmaux körde av på SS3 och fick bryta dagens etapp. Teemu Suninen som gör sin första start för Hyundai på åttonde plats 1,28 efter. Kalle Rovanperä har haft en jobbig dag och är nästan två minuter efter täten. Yohan Rossel WRC 3 på en tionde plats totalt. Andreas Mikkelsen var i ledningen i WRC 2 klassen men en punktering som kostade över två minuter gjorde att Marco Bulacia kunde överta ledningen 5,3 sekunder före Jari Huttunen för första gången i en M-Sports Fiesta .

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter