Skip to content

Oliver Solbergs dag i Monza

Oliver Solberg/Elliot Edmondson Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Oliver Solberg imponerar i WRC finalen femte bästa tid efter 7 sträckor. Ogier och Evans i intensiv kamp.

Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondson är dagens namn i WRC finalens första dag . Femte bästa tiden redan på första sträckan Gerosa 1 22,11 km . En femte placering totalt som Solberg aldrig släppte under dagen . Efter tre sträckor med en femte plats och tre sträckplaceringar med fjärde bästa tid en sjunde plats på dagens sista sträcka i mörker Grand Prix 6,0 sekunder efter Dani Sordo som tog sin första sträckseger. Solberg har Dani Sordo framför sig på en fjärde plats inför morgondagen 26 sekunder , bakom är Takamoto Katsuta 14,9 efter Solberg. Elfyn Evans leder Rally Monza inför lördagens etapp med 1,4 sekunder före teamkamraten och VM ledaren Sebastien Ogier . Thierry Neuville är på en tredje plats 21,6 efter Evans . Gus Greensmith är ensam M-Sportförare på en sjunde plats efter att teamkamraten Adrien Fourmaux körde av på SS3 och fick bryta dagens etapp. Teemu Suninen som gör sin första start för Hyundai på åttonde plats 1,28 efter. Kalle Rovanperä har haft en jobbig dag och är nästan två minuter efter täten. Yohan Rossel WRC 3 på en tionde plats totalt. Andreas Mikkelsen var i ledningen i WRC 2 klassen men en punktering som kostade över två minuter gjorde att Marco Bulacia kunde överta ledningen 5,3 sekunder före Jari Huttunen för första gången i en M-Sports Fiesta .

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter