Skip to content

Oliver Solbergs dag i Monza

Oliver Solberg imponerar i WRC finalen femte bästa tid efter 7 sträckor. Ogier och Evans i intensiv kamp.

Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondson är dagens namn i WRC finalens första dag . Femte bästa tiden redan på första sträckan Gerosa 1 22,11 km . En femte placering totalt som Solberg aldrig släppte under dagen . Efter tre sträckor med en femte plats och tre sträckplaceringar med fjärde bästa tid en sjunde plats på dagens sista sträcka i mörker Grand Prix 6,0 sekunder efter Dani Sordo som tog sin första sträckseger. Solberg har Dani Sordo framför sig på en fjärde plats inför morgondagen 26 sekunder , bakom är Takamoto Katsuta 14,9 efter Solberg. Elfyn Evans leder Rally Monza inför lördagens etapp med 1,4 sekunder före teamkamraten och VM ledaren Sebastien Ogier . Thierry Neuville är på en tredje plats 21,6 efter Evans . Gus Greensmith är ensam M-Sportförare på en sjunde plats efter att teamkamraten Adrien Fourmaux körde av på SS3 och fick bryta dagens etapp. Teemu Suninen som gör sin första start för Hyundai på åttonde plats 1,28 efter. Kalle Rovanperä har haft en jobbig dag och är nästan två minuter efter täten. Yohan Rossel WRC 3 på en tionde plats totalt. Andreas Mikkelsen var i ledningen i WRC 2 klassen men en punktering som kostade över två minuter gjorde att Marco Bulacia kunde överta ledningen 5,3 sekunder före Jari Huttunen för första gången i en M-Sports Fiesta .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter