Skip to content

Las Palmas avslutar ERC

Finländaren Sami Pajari kan ta sin andra mästerskapstitel i helgens ERC final - Photo Grégory Lenormand / DPPI

ERC finalen Islas Canarias Rally avgörs samtidigt som WRC finalen i helgen. En final som även avslutar nuvarande ERC koncept.

Andreas Mikkelsen som kör Rally Monza WRC 2 klass , säkrade ERC titeln i Rally Hungary efter fyra segrar i Skoda Fabia R5 för Toksport WRT, som även säkrat Team mästerskapen. Kampen om podium platserna kommer i helgens Gran Canaria rally stå mellan Polacken Miko Marcyk på 135 poäng , Spanjoren Efren Llarena 121 poäng och fyrfaldige ERC mästaren Ryssen Alexey Lukyanuk 95 poäng. I ERC Junior är Estländaren Ken Torn klar Juniormästare sedan Italenska Rally De Capitale . Spanjoren Javier Pardo leder ERC2 klassen 25 poäng före Dmitry Feofanov från Litauen , båda kör en Zuzuki Swift R4 LLY S , trea inför helgens tävling är Polacken Dariusz Polorinsky i en Fiat 124 Abarth RGT på 115 poäng endast en poäng före Joan Vinyes. Fransmannen Jean-Babtiste Franceschi är 29 poäng före Josep Bassas Spanien i ERC3 klassen inför helgen. Nyblivne Juniorvärldsmästaren Finländare Sami Pajari är trea 66 poäng efter Franceschi. Pajari kan säkra ERC3 Junior klassen titel i årets final leder klassen med 13 poäng före Jean-Babtiste Francecschi inför helgens final.

Rally Islas Canaria körs för 45 gången och har Las Palmas som centralort. Startar på torsdag eftermiddagen med så kallad Qualifying stage 2,94 km , På fredagen körs 9 sträckor och avslutas med en superspecial inne i Las Palmas på 1,53 km. Lördagen körs 8 sträckor med bland annat rallyts längsta sträcka Vallesco 14,56 km. Rallyts längd är 568,33 varav 197,27 SS km.

Islas Canarias avslutar även ERC i nuvarande koncept med Eurosport som huvud promotor. Från och med nästa år är WRC.com som övertar promotor skapet. Alla årets arrangörer kommer att finnas med i nästa års kalender och kommer att fyllas på med Rally Ypres som efter ett år i WRC övergår till ERC efter några års frånvaro.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter