Skip to content

Las Palmas avslutar ERC

ERC finalen Islas Canarias Rally avgörs samtidigt som WRC finalen i helgen. En final som även avslutar nuvarande ERC koncept.

Andreas Mikkelsen som kör Rally Monza WRC 2 klass , säkrade ERC titeln i Rally Hungary efter fyra segrar i Skoda Fabia R5 för Toksport WRT, som även säkrat Team mästerskapen. Kampen om podium platserna kommer i helgens Gran Canaria rally stå mellan Polacken Miko Marcyk på 135 poäng , Spanjoren Efren Llarena 121 poäng och fyrfaldige ERC mästaren Ryssen Alexey Lukyanuk 95 poäng. I ERC Junior är Estländaren Ken Torn klar Juniormästare sedan Italenska Rally De Capitale . Spanjoren Javier Pardo leder ERC2 klassen 25 poäng före Dmitry Feofanov från Litauen , båda kör en Zuzuki Swift R4 LLY S , trea inför helgens tävling är Polacken Dariusz Polorinsky i en Fiat 124 Abarth RGT på 115 poäng endast en poäng före Joan Vinyes. Fransmannen Jean-Babtiste Franceschi är 29 poäng före Josep Bassas Spanien i ERC3 klassen inför helgen. Nyblivne Juniorvärldsmästaren Finländare Sami Pajari är trea 66 poäng efter Franceschi. Pajari kan säkra ERC3 Junior klassen titel i årets final leder klassen med 13 poäng före Jean-Babtiste Francecschi inför helgens final.

Rally Islas Canaria körs för 45 gången och har Las Palmas som centralort. Startar på torsdag eftermiddagen med så kallad Qualifying stage 2,94 km , På fredagen körs 9 sträckor och avslutas med en superspecial inne i Las Palmas på 1,53 km. Lördagen körs 8 sträckor med bland annat rallyts längsta sträcka Vallesco 14,56 km. Rallyts längd är 568,33 varav 197,27 SS km.

Islas Canarias avslutar även ERC i nuvarande koncept med Eurosport som huvud promotor. Från och med nästa år är WRC.com som övertar promotor skapet. Alla årets arrangörer kommer att finnas med i nästa års kalender och kommer att fyllas på med Rally Ypres som efter ett år i WRC övergår till ERC efter några års frånvaro.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter