Skip to content

Vem blir Världsmästare 2021?

Helt klart är att det kommer vara två Toyota förare som har chansen till 2021 års VM titel när WRC finalen Rally Monza avgörs nästa helg.

Fransmannen Sebastien Ogier kan ta sin åttonde VM titel om han tar mer än 17 poäng än rivalen Elfyn Evans i Monza nästa helg. Evans som kan ta sin första VM titel i karriären. Inför finalen har Ogier 204 poäng och Evans 187. Ogier som gör sin sista säsong som heltidsfabriksförare har tagit lika många pallplatser som teamkollegan i Toyota 6 stycken. Däremot har Ogier tagit flest segrar under året 4 medan Evans tagit 2. Båda har tagit fulla power Stage poäng under året Ogier i Monte Carlo och Evans i Rally Finland. Ifjol var det tvärtemot då var Evans i ledningen inför Monza med 4 poäng före Ogier. Men efter att Elfyn Evans körde av på SS1 så kunde Sebastien Ogier ta hem både segern i Monza 2020 och VM titeln med 8 poängs marginal till Evans.
Sebastien Ogier säger inför Monza
-”Även om det är sant att Monza kommer att vara slutet på ett sportkapitel för mig själv och speciellt för Julien, är det här inget jag tänker så mycket på för närvarande, Jag tror att detta är det bästa sättet att närma sig det, så att jag kan ge mitt bästa som alltid och fokusera på vårt mål att vinna titeln. Naturligtvis är situationen att gå till Monza mycket gynnsammare än för ett år sedan , eftersom jag den här gången har några poäng i handen i förarställningen. Men det är inte gjort ännu och vi måste hålla fokus . Vi hade ett bra test i Italien förra veckan, och jag hoppas att vi kan starta rallyt med rätt rytm, prestera bra och kämpa för ett toppresultat samt hålla mästerskapet i åtanke”
Medan Elfyn Evans tycker det är bra att slå underifrån
-”Det är bra att gå in i sista omgången fortfarande med chans att ta förartiteln. Det är chans i underläge men Scott och jag kommer ge vårt bästa,. Tillvägagångsättet kommer bara att vara att sikta på bästa möjliga resultat och se vad som händer, Efter en svår mellansäsong har de senaste omgångarna varit bättre för oss, men Monza blir en helt annan utmaning igen, men etapperna i bergen har en riktigt fin karaktär , men sträckorna på banan är väldigt blandade och inte så flytande. Det är omöjligt att fånga allt detta i ett test innan evenemanget, men efter förra året har vi en ganska bra uppfattning om vad vi kan förvänta oss” avslutar Elfyn Evans

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter