Skip to content

Esapekka Lappi WRC start Svenska Rallyt

Esapekka Lappi ersätter Sebastien Ogier i Svenska Rallyt

Sebastien Ogier har ju meddelat under hösten att 2021 var sista året som heltidsfabriksförare i WRC . Ogier kommer att köra för Toyota teamet i vissa tävlingar . En tävling är klar och det är hemmarallyt Monte Carlo Rallyt 21-24 Januari. För en dryg månad sedan meddelade Toyota teamet att man kommer låta Esapekka Lappi köra de tävlingar som inte Ogier kommer att delta i. Nu är det klart att Ogier står över Svenska Rallyt för att köra banracing i WEC. Esapekka är inte ny i teamet, var heltidsförare för Toyota när man gick in som fabriksteam i WRC 2017 vann samma år Rally Finland 2018 blev det en fjärde plats i Svenska Rallyt. 2019 gick han över till Citroen och blev teamkamrat till Sebastien Ogier. Efter att Citroen hoppade av inför 2020 blev det ett år i M-sport. Sedan dess har Finländaren varit utan kontrakt.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter