Skip to content

Esapekka Lappi WRC start Svenska Rallyt

Esapekka Lappi ersätter Sebastien Ogier i Svenska Rallyt

Sebastien Ogier har ju meddelat under hösten att 2021 var sista året som heltidsfabriksförare i WRC . Ogier kommer att köra för Toyota teamet i vissa tävlingar . En tävling är klar och det är hemmarallyt Monte Carlo Rallyt 21-24 Januari. För en dryg månad sedan meddelade Toyota teamet att man kommer låta Esapekka Lappi köra de tävlingar som inte Ogier kommer att delta i. Nu är det klart att Ogier står över Svenska Rallyt för att köra banracing i WEC. Esapekka är inte ny i teamet, var heltidsförare för Toyota när man gick in som fabriksteam i WRC 2017 vann samma år Rally Finland 2018 blev det en fjärde plats i Svenska Rallyt. 2019 gick han över till Citroen och blev teamkamrat till Sebastien Ogier. Efter att Citroen hoppade av inför 2020 blev det ett år i M-sport. Sedan dess har Finländaren varit utan kontrakt.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter