Skip to content

Andreas Mikkelsen ERC mästare 2021

Han blev WRC 2 Champion 2021 för 7 dagar sedan, i helgen blev han ERC mästare 2021 tillsammans med kartläsaren Elliot Edmondson .

Det har varit ett intensivt år för 32 årige Andreas Mikkelsen med full säsong i ERC och 6 starter i WRC 2 klassen . I samband med förra helgens RACC rally kunde han titulera sig WRC 2 champion och trots att det återstår en deltävling av ERC blev titeln klar i helgens Rally Hungary. Det blev ingen seger i det Ungerska rallyt för norrmannen som haft både tekniska bekymmer och punkteringar i helgen. Mikkelsen som inför helgens ERC var 71 poäng före polacken Miko Marczyk som slutade trea i helgen, Marzyk var tvungen att vinna helgens rally för att kunna kämpa om totalsegern i sista deltävlingen Rally Islas Canarias 18-20 November.
-” Mitt mål inför säsongen var förstås att försöka vinna mästerskapet så jag är väldigt glad” säger Mikkelsen som fortsätter”-Jag visste att det skulle bli tufft med alla förare så det var inte säkert, det är säkert. Men vi hade en bra säsong, körde väldigt smart och fick alltid poäng när vi behövde det. Jag trodde innan säsongen att det förmodligen skulle bli svårare för mig att vinna ERC rallyn än WRC2 i mästerskapet. När jag ser tillbaka på säsongen står jag bakom det. Tempot och farten killarna har i ERC är riktigt hög och du måste trycka till gränsen om du vill kämpa om segern. Det var svårt att hålla takten med killarna som kört ERC i flera år.” Avslutar en glad Mikkelsen.
Nikolay Gryazin vann det ungerska rallyt efter varit i ledningen redan från SS2. Tvåa blev Mads Östberg 37,2 efter Gryazin trea Miko Marczyk 4,3 efter Östberg. Junior världsmästaren i årets JWRC Sami Pajari närmar sig ännu en titel efter att vunnit helgen Ungerska rally dryga minuten före konkurrenten om titeln Jean Batiste Franceschi som slutade trea i helgen .

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter