Skip to content

Thierry Neuville tog sin andra årsseger

Thierry Neuville/Martjin Wydaeghe Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Det blev en dramatisk seger för Thierry Neuville och Martjin Wydaeghe . Fick tekniska problem på sin Hyundai i20 inför Power Stage

Thierry Neuville tog ledningen i rallyt på andra dagen och var inför Power Stage 21,3 före Elfyn Evans . Till regroup före sista sträckan stannade Hyundai och man fick skjuta in den till regroup och kunde fixa den till start och säkra segern genom en andra plats på Power Stage vilket gav 4 viktiga poäng i VM tabellen och viktiga poäng i märkes VM . Segern var den andra i raka i Spanien och den andra årssegern för Belgaren som vann i iårets Rally Monte Carlo senast , sedan dess har det blivit fem tredjeplatser under året . Elfyn Evans tog en andra plats och har chans till VM titeln som kommer att avgöras i rally Monza nästa månad. Dani Sordo som var trea i rallyt även 2019 var snabbast på power stage och kunde därmed säkra att märkes VM segern kommer att avgöras i Monza. Toyotas Kalle Rovanperä blev femma. Oliver Solberg som gjorde sin fjärde start i WRC för året tog VM poäng genom en sjunde plats totalt, Olivers andra sjunde placering första kom i Arctic Rally Finland tidigare i år. Bäste M-Sports förare blev återigen Gus Greensmith på en sjätte plats. Gus som inför Monza byter kartläsare då samarbetet med Chris Patterson avslutas efter helgens Spanska Rally

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter