Skip to content

Thierry Neuville tog sin andra årsseger

Det blev en dramatisk seger för Thierry Neuville och Martjin Wydaeghe . Fick tekniska problem på sin Hyundai i20 inför Power Stage

Thierry Neuville tog ledningen i rallyt på andra dagen och var inför Power Stage 21,3 före Elfyn Evans . Till regroup före sista sträckan stannade Hyundai och man fick skjuta in den till regroup och kunde fixa den till start och säkra segern genom en andra plats på Power Stage vilket gav 4 viktiga poäng i VM tabellen och viktiga poäng i märkes VM . Segern var den andra i raka i Spanien och den andra årssegern för Belgaren som vann i iårets Rally Monte Carlo senast , sedan dess har det blivit fem tredjeplatser under året . Elfyn Evans tog en andra plats och har chans till VM titeln som kommer att avgöras i rally Monza nästa månad. Dani Sordo som var trea i rallyt även 2019 var snabbast på power stage och kunde därmed säkra att märkes VM segern kommer att avgöras i Monza. Toyotas Kalle Rovanperä blev femma. Oliver Solberg som gjorde sin fjärde start i WRC för året tog VM poäng genom en sjunde plats totalt, Olivers andra sjunde placering första kom i Arctic Rally Finland tidigare i år. Bäste M-Sports förare blev återigen Gus Greensmith på en sjätte plats. Gus som inför Monza byter kartläsare då samarbetet med Chris Patterson avslutas efter helgens Spanska Rally

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter