Skip to content

Sordo ny trea inför avslutningen

Sebastien Ogier var på en tredje plats inför dagen, Men efter två sträcksegrar för hemmaföraren Dani Sordo tappade Ogier sin tredje plats

Thierry Neuville leder RACC rallyt inför de två sista sträckorna med 20,6 sekunder före Elfyn Evans . Sebastien Ogier förlorade sin tredje plats på dagens första sträcka efter att hemmaföraren Dani Sordo slog till med en sträckseger 0,7 sekunder före Ogier. Sordo tog även seger på andra sträckan och utökade försprånget till Ogier till 1,7 sekunder inför de två avgörande sträckorna. Oliver Solberg behåller sin sjunde plats efter sitt kopplings bekymmer på gårdagens sista sträcka då han tappade en placering har 6,7 sekunder upp till Greensmith på en sjätte plats. Fransmannen Eric Camilli går mot sin första WRC 2 seger i karriären i sin Citroen C3 och teamet Sports four You. Finländaren Emil Lindholm leder WRC 3 och kan ta sin andra raka WRC 3 seger i karriären. Första segern kom ju i förra WRC deltävlingen Rally Finland. Sami Pajari kan bli den yngsta och första finländaren som vinner JWRC championship. Pajari leder inför de två återstående sträckorna av det spanska RACC rallyt som är final för Juniorerna 2021.

Två sträckor återstår av RACC 2021, Santa Maria 2 9,10 km med start kl 10,29 och Power Stage sträckan Riudecanyes 16,35 km med start kl 12,18

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter