Skip to content

Sebastien Ogier snabbast

RACC rallyt inleddes idag med en 4,31 kilometer lång . Toyotas båda topp förare satte bästa tiden .

VM ledaren Sebastien Ogier körde 4 rundor på dryga 4 kilometer långa Coll de la Teixeta shakedown sträckan och var snabbast på samtliga rundor och med en bästa tid på sista rundan 2,33,6. Ogier som kan säkra sin 8:e VM titel om han vinner i det spanska asfaltsrallyt. Team kamraten och VM tvåan Elfyn Evans tog en bästa tid på 3 rundan 2,33,8. Thierry Neuville bäste Hyundai med tredje bästa tiden 2,34,0 som körde 1 runda mer än sina konkurrenter i Toyota. Hemmaföraren i Hyundai Dani Sordo fick fjärde bästa tiden på sin tredje runda 2,34,2. Bästa M-Sport förare var fransmannen Adrien Fourmaux med sjunde bästa tiden efter fyra rundor 2,34,9.
Nil Solans som ersätter Pierre -Louis Loubet i Hyundaiteamet fick en tionde bästa tid i sin WRC debut 2,36,.1 Oliver Solberg som gör sin tredje start för Hyundai i WRC klassen elfte tid 2,36,3. . I WRC 2 klassen var fransmannen Eric Camilli snabbast i skrivande stund med 2 rundor 2,42,9. Teemu Suninen som gör sin första start i en Hyundai i klassen körde tre rundor 2,43,1. Mads Östberg tredje tiden 2,43,3.

Rallyt startar med SS 1 Vilaplana 1 20,00 kilometer imorgon fredag kl 08,43

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter