Skip to content

Sebastien Ogier snabbast

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

RACC rallyt inleddes idag med en 4,31 kilometer lång . Toyotas båda topp förare satte bästa tiden .

VM ledaren Sebastien Ogier körde 4 rundor på dryga 4 kilometer långa Coll de la Teixeta shakedown sträckan och var snabbast på samtliga rundor och med en bästa tid på sista rundan 2,33,6. Ogier som kan säkra sin 8:e VM titel om han vinner i det spanska asfaltsrallyt. Team kamraten och VM tvåan Elfyn Evans tog en bästa tid på 3 rundan 2,33,8. Thierry Neuville bäste Hyundai med tredje bästa tiden 2,34,0 som körde 1 runda mer än sina konkurrenter i Toyota. Hemmaföraren i Hyundai Dani Sordo fick fjärde bästa tiden på sin tredje runda 2,34,2. Bästa M-Sport förare var fransmannen Adrien Fourmaux med sjunde bästa tiden efter fyra rundor 2,34,9.
Nil Solans som ersätter Pierre -Louis Loubet i Hyundaiteamet fick en tionde bästa tid i sin WRC debut 2,36,.1 Oliver Solberg som gör sin tredje start för Hyundai i WRC klassen elfte tid 2,36,3. . I WRC 2 klassen var fransmannen Eric Camilli snabbast i skrivande stund med 2 rundor 2,42,9. Teemu Suninen som gör sin första start i en Hyundai i klassen körde tre rundor 2,43,1. Mads Östberg tredje tiden 2,43,3.

Rallyt startar med SS 1 Vilaplana 1 20,00 kilometer imorgon fredag kl 08,43

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter