Skip to content

Sami Pajari kan bli första Finska Juniorvärldsmästare

Det är en vidöppen JWRC final i helgens Rally Catalunya. Alla sex deltagare har chansen till titeln .

Dubbla poäng per sträckseger och dubbla placering poäng , totalt 68 poäng skall fördelas i JWRC finalen 2021 som avgörs i helgens Spanska WRC asfaltsrally RACC. 2021 års juniorvärldsmästare kommer att ta hem det största prispaket inom rally, en helt ny EcoBoost-driven M-Sport Ford Fiesta Rally 2 och gratis WRC 2 2022 registrering samt fem gratis WRC2 starter med 200 Pirelli däck. Ett alternativt prispaket finns, fem helt finansierade starter i WRC 3 i en M-Sport Fiesta Rally 3 2022.
Tack vare så många möjligheter att ta poäng finns för var och en av de sex startade i finalen att bli Juniorvärldsmästare, Varje förare kan välja bort sitt sämsta resultat medan alla sträcksegrar räknas i mästerskapet. Engelsmannen har flest segrar i årets JWRC hittills genom sina segrar i Rally Ypres och Kroatien medan finländaren Sami Pajari som har flest Power Stage poäng och leder inför helgen med 3 poäng (totalt 91) före Jon Armstrong som har 88. Trea är Martin Sesks på 77 poäng.

Sami Pajari som blev trea i 2020, kan om han vinner årets JWRC , bli den förste Finska förare någonsin som kan titulera sig som Juniorvärldsmästare . Finland som bara har en bronsplats hittills i Junior världsmästerskapen alla år.
Pajari som tävlat inte bara i JWRC i år utan också i ERC3 Junior där han när två deltävlingar återstår ,är bara en poäng efter ledaren i ERC3 juniorklassen Fransmannen Franceschi.

Ställning inför RACC
S.Pajari/M Salminen Finland 91
J Armstrong/P Hall England 88
M.Sesks/R Francis Litauen 77
L.Jonna/A Koponen Finland 52
W Creighton/L Regan Irland 45
R Virves/A Lesk Estland 42

RACC rallyt startar på torsdag och fortsätter på fredag med 6 sträckor , 7 sträckor på Lördag med rallyts längsta sträcka El Montmell 24,40, Avslutas på söndag med 4 sträckor Wolf Power Stage sträckan Riudecanyes 16,35 som avslutning på söndag lunch.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter