Skip to content

Sami Pajari kan bli första Finska Juniorvärldsmästare

Det är en vidöppen JWRC final i helgens Rally Catalunya. Alla sex deltagare har chansen till titeln .

Dubbla poäng per sträckseger och dubbla placering poäng , totalt 68 poäng skall fördelas i JWRC finalen 2021 som avgörs i helgens Spanska WRC asfaltsrally RACC. 2021 års juniorvärldsmästare kommer att ta hem det största prispaket inom rally, en helt ny EcoBoost-driven M-Sport Ford Fiesta Rally 2 och gratis WRC 2 2022 registrering samt fem gratis WRC2 starter med 200 Pirelli däck. Ett alternativt prispaket finns, fem helt finansierade starter i WRC 3 i en M-Sport Fiesta Rally 3 2022.
Tack vare så många möjligheter att ta poäng finns för var och en av de sex startade i finalen att bli Juniorvärldsmästare, Varje förare kan välja bort sitt sämsta resultat medan alla sträcksegrar räknas i mästerskapet. Engelsmannen har flest segrar i årets JWRC hittills genom sina segrar i Rally Ypres och Kroatien medan finländaren Sami Pajari som har flest Power Stage poäng och leder inför helgen med 3 poäng (totalt 91) före Jon Armstrong som har 88. Trea är Martin Sesks på 77 poäng.

Sami Pajari som blev trea i 2020, kan om han vinner årets JWRC , bli den förste Finska förare någonsin som kan titulera sig som Juniorvärldsmästare . Finland som bara har en bronsplats hittills i Junior världsmästerskapen alla år.
Pajari som tävlat inte bara i JWRC i år utan också i ERC3 Junior där han när två deltävlingar återstår ,är bara en poäng efter ledaren i ERC3 juniorklassen Fransmannen Franceschi.

Ställning inför RACC
S.Pajari/M Salminen Finland 91
J Armstrong/P Hall England 88
M.Sesks/R Francis Litauen 77
L.Jonna/A Koponen Finland 52
W Creighton/L Regan Irland 45
R Virves/A Lesk Estland 42

RACC rallyt startar på torsdag och fortsätter på fredag med 6 sträckor , 7 sträckor på Lördag med rallyts längsta sträcka El Montmell 24,40, Avslutas på söndag med 4 sträckor Wolf Power Stage sträckan Riudecanyes 16,35 som avslutning på söndag lunch.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter