Skip to content

Kris Meeke i Skoda 2022?

Skodas Motorsportdirektör Michal Hrabánek skulle vilja se Meeke köra Skoda Fabia Rally 2 nästa år.

42 årige engelsmannen Kris Meeke har under året varit med i utvecklingen och testat den nya Skoda Fabia Rally 2 och man vill se en fortsättning på samarbetet under 2022 tillsammans med någon av Skodas Motorsports Kunder eftersom man själv inte har ett eget team . Skodas Motorsportdirektör Michal Hrabánek säger
-” Vi har arbetat med Kris några gånger , Vi är väldigt nöjda med honom och hur det går. Vi har inte pratat om nästa år men det skulle vara intressant att se honom tävla i en Skoda Fabia Rally, Vi fokuserar just nu på att testa och utveckla den nya bilen, Vi har inte pratat om att jobba tillsammans då som bekant inte Skoda har eget team längre, så all möjliga samarbeten måste genom en av våra kunder. säger Michal och fortsätter -” Jag och Meeke har känt varandra under lång tid det går tillbaka IRC tiden” avslutar Hrabánek.
Kris Meeke körde senast i Januari 2021 då just i Skoda Fabia Rally 2 i Qatar Internationella Rally.
Den nya Rally 2 Skodan beräknas homoligiseras i Augusti nästa år.

Kris Meeke var fabriksförare för Toyota Gazzo Racing fram till Rally RACC fick avsluta samarbetet med det Japanska teamet då under ledning av Tommi Mäkinen. Innan Toyotan var han förare för Citroen under åren 2011-2018 som han också fick lämna hastigt. Totalt har den 47 årige Engelsmannen Meeke gjort 183 rally starter under sin karriär och tagit 20 segrar varav 5 i WRC

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter