Skip to content

Kris Meeke i Skoda 2022?

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Skodas Motorsportdirektör Michal Hrabánek skulle vilja se Meeke köra Skoda Fabia Rally 2 nästa år.

42 årige engelsmannen Kris Meeke har under året varit med i utvecklingen och testat den nya Skoda Fabia Rally 2 och man vill se en fortsättning på samarbetet under 2022 tillsammans med någon av Skodas Motorsports Kunder eftersom man själv inte har ett eget team . Skodas Motorsportdirektör Michal Hrabánek säger
-” Vi har arbetat med Kris några gånger , Vi är väldigt nöjda med honom och hur det går. Vi har inte pratat om nästa år men det skulle vara intressant att se honom tävla i en Skoda Fabia Rally, Vi fokuserar just nu på att testa och utveckla den nya bilen, Vi har inte pratat om att jobba tillsammans då som bekant inte Skoda har eget team längre, så all möjliga samarbeten måste genom en av våra kunder. säger Michal och fortsätter -” Jag och Meeke har känt varandra under lång tid det går tillbaka IRC tiden” avslutar Hrabánek.
Kris Meeke körde senast i Januari 2021 då just i Skoda Fabia Rally 2 i Qatar Internationella Rally.
Den nya Rally 2 Skodan beräknas homoligiseras i Augusti nästa år.

Kris Meeke var fabriksförare för Toyota Gazzo Racing fram till Rally RACC fick avsluta samarbetet med det Japanska teamet då under ledning av Tommi Mäkinen. Innan Toyotan var han förare för Citroen under åren 2011-2018 som han också fick lämna hastigt. Totalt har den 47 årige Engelsmannen Meeke gjort 183 rally starter under sin karriär och tagit 20 segrar varav 5 i WRC

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter