Skip to content

Esapekka Lappi tillbaka som fabriksförare i Toyota

I veckan presenterade Toyota Gazzo Racing sin ”Line Up” för 2022. Esapekka Lappi som tillhörde teamet första året man var i WRC som fabriksteam 2017 är tillbaka i teamet 2022

Elfyn Evans o Kalle Rovanperä stannar kvar i teamet även 2022 för full säsong , Sebastien Ogier kommer att köra vissa utvalda rallyn som han själv kommer att välja , men en start i Monte Carlo är redan klart. Esapekka Lappi kommer att köra de rallyn som inte Ogier kör. Esapekka Lappi som var med i teamet när man gick in som fabriksteam och tog en seger i Neste Rally Finland samma år. 2019 gick Lappi över till Citroen och blev teamkamrat med Ogier , 2019 hoppade Citroen av WRC och det blev M-Sport för Lappi under 2020, 2021 var han utan kontrakt men startade i årets Rally Finland med back upp av Toyota Gazzo teamet som resulterade i en fjärde plats. Nu blir det alltså minst 6 deltävlingar 2022 för Finländaren. Förutom Evans, Rovanperä, Ogier och Lappi kommer även Takamoto Katsuta köra för teamet under 2022. Katsuta utan chans till märkes VM.
Sebastien Ogier avslutar inte bara som fabriksförare på heltid 2022 utan även samarbetet med sin kartläsare Julien Ingrassia efter många år. Ingrassia ersätts av Benjamin Vellas i Monte Carlo.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter