Skip to content

Oliver Solberg fabriksförare i WRC nästa år

Photographer: Vincent Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Oliver Solberg blir fabriksförare för Hyundai Motorsports tredje bil tillsammans med Dani Sordo som även blir mentor för 20 åriga Solberg .

För första gången på många år kommer alltså vi att få en svensk i rallyts värstingklass från och med nästa år. Oliver Solberg har under året kört för Hyundais customer team i WRC 2 klassen och två starter i WRC klassen och kommer till nästa helgs RACC i WRC klassen för Hyundai. WRC platsen nästa år innebär också att Petter Solberg blir historisk genom att få vara med att köra en Hybrid bil i WRC när den introduceras nästa år. Solberg och spanjoren Sordo kommer att dela på bilen och vilka tävlingar det blir för Solberg är ännu inte spikat , men en start i Svenska Rallyt i Februari känns ganska säkert. När inte Dani Sordo kommer att köra bilen kommer Spanjoren att stötta Oliver och vara en mentor.
-”En faktaskikt möjlighet, men samtidigt ett stort steg för en 20-åring, Jag har drömt om att köra i rally-VM så längt jag kan minnas. Absolut allt jag gjort hittills, från crosskart via rallycross och underklasserna i rally, har varit med ett mål i sikte: Att få plats i en fabriksbil i WRC. säger Solberg som fortsätter
-” Jag ser fram emot att få jobba med Dani, Vi har känt varandra i många år , och han är en av de bästa rallysporten kan erbjuda- en som jag verkligen kan lära mig mycket av. Samarbetet med Tänak o Neuville kommer också bli tätare. För mig blir det viktigt att vara ödmjuk och tålmodig. Jag har fortfarande tusentals kilometer framför mig där fokus ligger på lärandet. avslutar Oliver Solberg.
Teamchefen för Huyndai Andrea Adamo säger så här om beslutet:
-” Vi fokuserar på en kombination av erfarenhet och ungdom när vi går in i den nya WRC-eran. Det säkerställer också kontiunitet när vi ger oss in på ett nytt kapitel i Hyundai Motorsport ” säger Adamo

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter