Skip to content

Oliver Solberg fabriksförare i WRC nästa år

Oliver Solberg blir fabriksförare för Hyundai Motorsports tredje bil tillsammans med Dani Sordo som även blir mentor för 20 åriga Solberg .

För första gången på många år kommer alltså vi att få en svensk i rallyts värstingklass från och med nästa år. Oliver Solberg har under året kört för Hyundais customer team i WRC 2 klassen och två starter i WRC klassen och kommer till nästa helgs RACC i WRC klassen för Hyundai. WRC platsen nästa år innebär också att Petter Solberg blir historisk genom att få vara med att köra en Hybrid bil i WRC när den introduceras nästa år. Solberg och spanjoren Sordo kommer att dela på bilen och vilka tävlingar det blir för Solberg är ännu inte spikat , men en start i Svenska Rallyt i Februari känns ganska säkert. När inte Dani Sordo kommer att köra bilen kommer Spanjoren att stötta Oliver och vara en mentor.
-”En faktaskikt möjlighet, men samtidigt ett stort steg för en 20-åring, Jag har drömt om att köra i rally-VM så längt jag kan minnas. Absolut allt jag gjort hittills, från crosskart via rallycross och underklasserna i rally, har varit med ett mål i sikte: Att få plats i en fabriksbil i WRC. säger Solberg som fortsätter
-” Jag ser fram emot att få jobba med Dani, Vi har känt varandra i många år , och han är en av de bästa rallysporten kan erbjuda- en som jag verkligen kan lära mig mycket av. Samarbetet med Tänak o Neuville kommer också bli tätare. För mig blir det viktigt att vara ödmjuk och tålmodig. Jag har fortfarande tusentals kilometer framför mig där fokus ligger på lärandet. avslutar Oliver Solberg.
Teamchefen för Huyndai Andrea Adamo säger så här om beslutet:
-” Vi fokuserar på en kombination av erfarenhet och ungdom när vi går in i den nya WRC-eran. Det säkerställer också kontiunitet när vi ger oss in på ett nytt kapitel i Hyundai Motorsport ” säger Adamo

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter