Skip to content

Craig Breen två års kontrakt med M-Sport

Idag offentliggjorde M-Sport att man skrivit två års kontrakt med Craig Breen . Vilka teamkamrater det blir i Ford teamet är ännu inte offentliggjorts mer än att Adrien Fourmaux är aktuell. Diskussioner förs med Greensmith och Andreas Mikkelsen.

Craig Breen kommer att köra full säsong för M-Sport i Ford Puma Hybrid Rally 1 i två år. Breen var fabriksförare i Citroen under åren 2016-2018 och har sedan dess varit tredje förare i Hyundai teamet. Totalt har Irländaren gjort 68 WRC starter och varit på pallen sex gånger, den senaste i förra helgens Secto Rally Finland där han blev trea . 2009 gjorde han sin VM rally debut Rally de Portugal i N3 klassen som slutade med en seger. Malcolm Wilson VD för M-Sport säger
-” Jag har känt till o följt Craigs framsteg i över tio år nu, hans far en stor kund hos M-Sport och jag har sett Craig utvecklats i ett antal M-Sport bilar, Hans prestationer den här säsongen har inte gått obemärkt förbi och han har levererat fantastiska konsekventa resultat samtidigt som han ej haft ett helt WRC program.” avslutar Wilson
Craig har under året varit med i utvecklingen och testat den nya Hybrid Forden Puma och kommer att fortsätta då han redan den 1 oktober börjat sin anställning hos M-Sport.
En glad o nöjd Craig Brenn :
-” jag är så glad och stolt över att få vara med i M-Sports WRT tillsammans med Paul Nagle vid min sida. Det har varit en lång väg för oss i rally-VM med många vändningar men nu har vi fått en gyllene biljett att köra för det mest prestigefyllda teamet inom motorsport och får vara med o kämpa i Rally VM.

-”

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter