Skip to content

Mikkelsens andra seger på raken

- Photo Jorge Cunha / DPPI

Andreas Mikkelsen / Elliot Edmondsson tog en ny seger i ERC när Rally Serras de Fafe e Felgueiras avgjordes i helgen

Det Portugiska ERC-Rallyt började tufft för Norrmannen första dagen med sekund strid med Hyundais WRC förare Dani Sordo i MRF Tyres Hyundai i20 R5. Men efter att Sordo bland annat fått punkteringar under första dagen kunde Mikkelsen gå till nattvila med 4,4 sekunders marginal till nya tvåan Alexey Lukyanuk. Mikkelsen började med en sträckseger på söndagen och fortsatte med att vinna fyra sträckor av åtta möjliga och vinna med dryga 2 minuters marginal till ryssen Lukyanuk i Citroen , trea blev hemmaföraren Armindo Araüjo i Skoda . Dani Sordo fortsatte ha problem under söndagen och slutade på en tolfte plats. Svenska paret Robert Blomberg / Ida Bood slutade på en nittonde plats med sin Skoda Fabia R5. Mikkelsen leder nu ERC totalt med 176 poäng 71 före tvåan Miko Marczyk inför de två återstående deltävlingarna i ERC Rally Hungary 22-24 Oktober och Rally Islas Canarias 18-20 November. Helgens ERC rally innefattade även ERC 2 där Spanjoren Javier Pardo tog ännu en seger i sin Suzuki Swift Rally 4. Det blev spanskt i ERC3 genom Josep Bassas i en Peugeot 208 Rally 4.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter