Skip to content

Mikkelsens andra seger på raken

Andreas Mikkelsen / Elliot Edmondsson tog en ny seger i ERC när Rally Serras de Fafe e Felgueiras avgjordes i helgen

Det Portugiska ERC-Rallyt började tufft för Norrmannen första dagen med sekund strid med Hyundais WRC förare Dani Sordo i MRF Tyres Hyundai i20 R5. Men efter att Sordo bland annat fått punkteringar under första dagen kunde Mikkelsen gå till nattvila med 4,4 sekunders marginal till nya tvåan Alexey Lukyanuk. Mikkelsen började med en sträckseger på söndagen och fortsatte med att vinna fyra sträckor av åtta möjliga och vinna med dryga 2 minuters marginal till ryssen Lukyanuk i Citroen , trea blev hemmaföraren Armindo Araüjo i Skoda . Dani Sordo fortsatte ha problem under söndagen och slutade på en tolfte plats. Svenska paret Robert Blomberg / Ida Bood slutade på en nittonde plats med sin Skoda Fabia R5. Mikkelsen leder nu ERC totalt med 176 poäng 71 före tvåan Miko Marczyk inför de två återstående deltävlingarna i ERC Rally Hungary 22-24 Oktober och Rally Islas Canarias 18-20 November. Helgens ERC rally innefattade även ERC 2 där Spanjoren Javier Pardo tog ännu en seger i sin Suzuki Swift Rally 4. Det blev spanskt i ERC3 genom Josep Bassas i en Peugeot 208 Rally 4.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter